Afbeelding
Photo by Aleksi Räisä on Unsplash

Hoe uw bedrijf kan investeren in Bitcoin

29 augustus 2022 om 14:57 Partnercontent

Hoewel Bitcoin nog in de kinderschoenen staat, is de reputatie ervan als beleggingsinstrument uitgegroeid tot mythische proporties. Het is de meest prominente cryptomunt en een onafhankelijke activaklasse die het beter heeft gedaan dan verschillende traditionele activa, waaronder goud en zilver. Bitcoin dient vooral als betaal- en beleggingsmiddel en wordt wereldwijd geaccepteerd. Kies echter een gerenommeerde cryptobeurs zoals immediate edge om Bitcoin te verhandelen. 

In tegenstelling tot conventionele activa met beperkte investeringsmogelijkheden, biedt Bitcoin robuuste economische mogelijkheden voor bedrijven en particulieren. Hieronder volgen enkele van de beste manieren voor uw bedrijf om te investeren in Bitcoin. 

Bitcoin aanvaarden als betaling in uw bedrijf

Bitcoin is een gedecentraliseerde virtuele munteenheid die wereldwijd wordt gebruikt als betaling voor verschillende goederen en diensten. Het integreren van Bitcoin in uw betalingssystemen is dus een van de eenvoudigste manieren om betrokken te raken bij cryptomunt. Op die manier kan uw bedrijf gemakkelijk klanten van heinde en verre aantrekken, aangezien Bitcoin vlotte grensoverschrijdende betalingen mogelijk maakt. 

Bitcoin kan dienen als betaling in online en fysieke winkels, zodat u transacties elektronisch kunt verwerken. U hoeft alleen de prijzen voor uw producten in Bitcoin in te stellen, een Bitcoin-portefeuille aan te schaffen en de optie toe te voegen aan uw betalingssystemen. Met Bitcoin kunnen bedrijven betalingen verwerken via persoonlijke portefeuilles of crypto-uitwisselingsplatforms. 

Als u echter Bitcoin accepteert als betaling in uw bedrijf, kunt u na verloop van tijd een aanzienlijk Bitcoin-vermogen opbouwen. Vervolgens kunt u de ontvangen middelen aanhouden als langetermijninvesteringen, ze gebruiken om andere activa te verwerven, of betalingen verrichten aan uw leveranciers en distributeurs. 

Bitcoin Trading

De handel in Bitcoin is ook een populaire en eenvoudige manier voor bedrijven om in cryptovaluta te investeren. De activiteit bestaat voornamelijk uit het kopen en verkopen van Bitcoin en andere voor het maken Traders maken gebruik van de prijsschommelingen van Bitcoin om winsten op korte en lange termijn te genereren. Er bestaan verschillende strategieën om Bitcoin te verhandelen, waaronder daytrading, hedgen, scalping, range trading en Bitcoin kopen en aanhouden. 

Daytrading zou de meest levensvatbare strategie zijn voor bedrijven die een regelmatige stroom van inkomsten nodig hebben. Het kopen en aanhouden van deze elektronische valuta is de beste optie voor langetermijnbeleggers, met de belofte van aanzienlijke toekomstige rendementen. 

Aandelen kopen in Bitcoin- en Blockchainbedrijven

Beleggen in bedrijven die geïnteresseerd zijn in Bitcoin en de onderliggende blockchaintechnologie is ook een geweldige manier om blootstelling aan de cryptowereld te verwerven. Verschillende bedrijven, waaronder multinationals, hebben enorme Bitcoin-belangen waar u ook deel van gaat uitmaken als u in hen investeert. Hoewel het kopen van aandelen in bedrijven met belangen in Bitcoin en blockchain u geen direct eigendom van Bitcoin zal opleveren, kunt u zeker zijn van een goed rendement wanneer de prijzen stijgen. 

De investering zal voornamelijk bestaan uit het kopen van Bitcoin en blockchain Exchange Traded Funds (ETF’s), aangeboden door beursgenoteerde bedrijven. U kunt de ETF’s rechtstreeks of via een broker kopen. Deskundigen raden echter aan de beleggingen te spreiden over meerdere platforms om ze te beschermen tegen volatiliteitsrisico’s. Bovendien mag u niet vergeten dat beleggen via een beursvennootschap kosten voor vermogensbeheer met zich meebrengt die uw hele portefeuille aanzienlijk kunnen beïnvloeden. 

Bitcoinlening

Bitcoin wordt steeds meer mainstream, nu verschillende instellingen bedrijven en particulieren toestaan leningen in Bitcoin te verwerven en terug te betalen. Uw bedrijf kan ook meedoen met de actie, door uw Bitcoin-geld tegen rente uit te lenen aan andere bedrijven en particulieren. Zo kunt u dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks extra inkomsten genereren voor uw bedrijf, afhankelijk van de voorwaarden. Zoek niettemin betrouwbare entiteiten om risico’s zoals fraude te vermijden. 

Bitcoin biedt zonder twijfel robuuste investeringsmogelijkheden. Het heeft echter unieke voordelen en uitdagingen voor bedrijven. Doe daarom goed onderzoek om de cryptomarkt te begrijpen en hoe Bitcoin-investeringen werken voordat u begint. 

Deel dit artikel via:
advertentie