Afbeelding
Foto: Unsplash

Je auto goed onderhouden, hoe doe je dat?

16 september 2022 om 13:02 Partnercontent

Het is belangrijk om goed voor je auto te zorgen en hem in goede staat te houden. Er zijn een aantal dingen die je zelf kan doen, zoals de auto schoonhouden en af en toe het oliepeil controleren. Maar je moet hem ook regelmatig laten onderhouden. Daaronder vallen de jaarlijkse veiligheidscontrole (de APK) en de grote onderhoudsbeurt.

Het belang van het schoonhouden van jouw auto

Het is belangrijk om je auto schoon te houden, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Niet alleen ziet je auto er dan mooier uit, maar hij blijft ook in goede staat.

De beste manier om je auto schoon te maken is met een ouderwetse emmer en spons. Zorg ervoor dat je al het vuil en stof van de oppervlakken haalt, en vergeet niet de ramen schoon te vegen. Gebruik voor de binnenkant een stofzuiger om alle kruimels en stof te verwijderen. Om je auto zo goed als nieuw te houden, moet je hem ook af en toe in de was zetten. Dit beschermt de lak tegen krassen en verbleken.

Controleer het oliepeil

Hoe vaak moet je het oliepeil controleren? Dat hangt af van je auto en hoe vaak je ermee rijdt. Probeer het in ieder geval een keer per maand te controleren. En vergeet niet om ook de andere vloeistoffen te controleren. Transmissievloeistof, remvloeistof, stuurbekrachtigingsvloeistof - al deze vloeistoffen moeten regelmatig worden bijgevuld. Doe je dit niet, dan kan dit op den duur tot allerlei problemen leiden.

Het belang van regelmatige auto check-ups

Het is natuurlijk ook erg belangrijk om je auto eens in de zoveel tijd te laten controleren door een erkende garage. Tijdens de verplichte APK wordt je auto gecontroleerd op de verkeersveiligheid van je auto, en of je auto niet te schadelijk is voor het milieu.

Daarnaast is het verstandig om eens in de zoveel tijd een grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Bij een grote onderhoudsbeurt wordt je auto gecontroleerd op maar liefst 78 punten! Van de veiligheidsgordels tot de accu, alles komt langs. Door deze grote onderhoudsbeurt krijg je inzicht in welke grote reparaties er in de toekomst nodig zijn.

Hoe vaak een autocontrole laten uitvoeren

Hoe vaak moet je jouw auto laten controleren? Dat is een vraag die voortdurend wordt gesteld. En het antwoord is: dat hangt ervan af. Het hangt er vooral vanaf hoe oud de auto is én hoeveel kilometers je ermee rijdt. Rijd je jaarlijks heel veel kilometers met de auto? Dan is het verstandig om de auto een paar keer per jaar te laten controleren. Kijk eens bij een garage van Mijngarage. Deze garages zijn erkend en je profiteert van prijsgarantie.

Waarom regelmatig auto-onderhoud belangrijk is

Ken je dat gevoel als je auto een raar geluid maakt en je niet weet wat het is? Dat is geen goed gevoel, toch? Daarom is het zo belangrijk om je auto regelmatig door een professional te laten nakijken. Je wil niet wachten tot er iets mis is met je auto om hem in te leveren voor onderhoud. Tegen die tijd kan het probleem al erger zijn geworden.

Regelmatig onderhoud kan problemen in de eerste plaats voorkomen. Een auto die goed wordt onderhouden kan jaren en jaren meegaan. Zorg er dus voor dat je je auto laat nakijken - je zal blij zijn dat je dat hebt gedaan.

Deel dit artikel via:
advertentie