Afbeelding
Foto via Unsplash

Een unieke en aansluitende bedrijfsnaam? Zo doe je dat!

3 augustus 2022 om 08:45 Partnercontent

Het creëren van een unieke en aansluitende bedrijfsnaam. Voor veel ondernemers is dat nog steeds een groot vraagstuk. Hoe ga je je bedrijf noemen? Aangezien je graag direct aan de slag wilt en betrouwbaar over wilt komen is het aan te raden om ook vanaf het eerste moment een goede bedrijfsnaam te hebben. Met deze tips maak je de zoektocht naar de perfecte bedrijfsnaam een stuk gemakkelijker!

Praat met de mensen om je heen

Praten met de mensen om je heen kan je helpen bij het vinden van een bedrijfsnaam, maar ook met de bank praten kan je helpen. Praat over je plannen en ambities. Een bedrijf starten is namelijk niet zomaar iets. Door hier een open gesprek over aan te gaan met familieleden, vrienden of collega’s kun je tot mooie inzichten komen. Samen met de mensen om je heen kun je namelijk bepalen wat je precies wilt gaan doen met jouw bedrijf. En wanneer je dat precies weet, weet je ook precies welke kant je op kunt gaan met je bedrijfsnaam. Want dat het handig is om een bedrijfsnaam te hebben die aansluit bij je werkzaamheden is geen geheim.

Schrijf je ideeën en hersenspinsels op

Zoals je weet droomt eigenlijk iedereen. Kunnen we het ons nog herinneren als we wakker worden? De meeste mensen onthouden helemaal niets van wat ze dromen. Maar dit gaat niet alleen zo in onze slaap. Leuke en creatieve ideeën kunnen de hele dag door zomaar in je opkomen. Zorg er daarom voor dat je altijd pen en papier (of je telefoon) bij je hebt. Zo kun je direct opschrijven wat je hebt bedacht. En wanneer je het opschrijft, kun je het niet meer vergeten. Het staat namelijk zwart op wit.

Ga lekker brainstormen

Daarnaast is het altijd een goed idee om te brainstormen. Het grote voordeel van brainstormen is dat je dit niet in je eentje hoeft te doen. Daarnaast zijn er geen foute antwoorden en kun je er dus lekker op los fantaseren. Meerdere inzichten krijgen? Zorg dan dat je met meer mensen gaat brainstormen. Iedereen heeft zo z’n eigen idee en samen bereik je het meest. Uiteindelijk is de input van anderen ook ontzettend belangrijk. Jouw persoonlijke blik op een bedrijfsnaam kan namelijk compleet verschillen van andere mensen. Daarnaast is het ook zeker aan te raden om met mensen uit verschillende leeftijdscategorieën te brainstormen. Doordat je niet in dezelfde levensfase zit kun je op deze manier ook tot nieuwe inzichten komen.

Gebruik een generator voor bedrijfsnamen

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om business name generators tool te gebruiken. Deze handige tool helpt je bij het vormgeven van jouw ideale bedrijfsnaam. Door een aantal steekwoorden in te voeren gaat de machine aan de gang om bedrijfsnamen voor je te bedenken. Daarnaast helpt deze tool je ook gelijk om te kijken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van domeinnamen. Weet je al hoeveel tekens je bedrijfsnaam mag zijn? Dan kun je dit ook ingeven in de informatie. De machine past zich automatisch aan op basis van het aantal tekens dat je maximaal wilt gebruiken.

advertentie
advertentie