Afbeelding
Photo by Tile Merchant Ireland on Unsplash

5 tips voor een duurzame tuin

1 december 2022 om 08:23 Partnercontent

Duurzaamheid wordt steeds belangrijke. We hebben op onze wereld een klimaatprobleem en het is belangrijk dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt om hier iets aan te doen. Op alle vlakken van het leven is het mogelijk om duurzamer te leven. Ook je tuin kan je verduurzamen. Wil je weten hoe je dat het beste kan doen, lees dan onze tips in dit artikel. 

Gebruik regenwater voor je planten

Een goede manier om duurzaam bezig te zijn met je tuin is om regenwater te gebruiken als water voor de planten. Schaf een regenton aan of vang het regenwater op met emmers. Dit gebruik je vervolgens om planten of bloemen water te geven in drogere periodes. Je verbruikt zo minder kraanwater. 

Kies voor duurzame materialen

Zet je meubels in je tuin, kies dan voor meubels die gemaakt zijn van duurzame materialen. Kies bijvoorbeeld niet voor plastic, maar juist een houtsoort met het FSC-keurmerk. Zo weet je zeker dat de meubels geproduceerd zijn aan de hand van bepaalde richtlijnen. De schadelijkheid van de productie van de meubels is tot een minimum gebleven. Schaf je dus een vidaxl tuinsalon aan, kies dan voor een duurzame optie. 

Schaf duurzame verlichting aan

Verlichting is altijd leuk in je tuin. Het geeft wat meer sfeer en zorgt ervoor dat je ook in het donker nog even buiten kan blijven zitten. Toch kan tuinverlichting ook veel stroom en energie kosten. Kies dus voor duurzame verlichting dat niet veel energie verbruikt. Je kan bijvoorbeeld gaan voor ledlampen. Deze lampen zijn milieuvriendelijk en werken ontzettend goed. Een andere optie is het gebruik van solar verlichting, welke op zonne-energie werkt. 

Laat onkruid staan

Ook een goede tip: laat onkruid staan! Het klinkt misschien een beetje gek, maar toch is het goed voor het milieu. Veel kleine dieren leven namelijk in en van het onkruid. Wil je dus bijdragen aan de natuur en zorgen voor de kleine dieren, spit het onkruid dan niet om maar laat het staan. Bovendien hoef je nu minder tijd aan het onderhoud van je tuin te besteden en ziet de tuin er wat natuurlijker uit. 

Koop tweedehands tuinmeubels

Een andere duurzame manier om aan tuinmeubelen te komen, is door deze tweedehands te kopen. Is het bijvoorbeeld tijd voor een nieuwe tuinset, kijk dan eens op internet of vraag rond of iemand er nog eentje over heeft. Hiermee zorg je niet alleen goed voor het milieu, maar je bespaart ook nog eens geld. Een win-win situatie dus! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie