Afbeelding
HUNK-MINISTERIE_VAN_BEELD_GORINCHEM

Deze scheidingsmediator in Gorinchem helpt jullie verder!

14 december 2022 om 07:12 Partnercontent

Als je op het punt staat om een echtscheiding aan te vragen, is het inschakelen van een scheidingsmediator een goed idee om over na te denken. Marieke van Namen is een professionele scheidingsmediator in Gorinchem. Zij begeleidt mensen tijdens de periode van een echtscheiding. Ze helpt beide partijen door tot oplossingen te komen die voor iedereen acceptabel zijn. In tegenstelling tot een advocaat die de belangen van één van de partijen behartigt, is een scheidingsmediator onafhankelijk en werkt zij samen met beide partijen om tot een oplossing te komen.

Wat kan een scheidingsmediator in Gorinchem voor jullie doen?

Als scheidingsmediator in Gorinchem kan Marieke van Namen jullie helpen bij het voorkomen en oplossen van verschillende soorten conflicten die tijdens jullie echtscheiding kunnen ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het verdelen van bezittingen en financiële zaken, het regelen van ouderschapsplannen voor de kinderen en het maken van afspraken over alimentatie. Marieke zal hierbij luisteren naar beide partijen en hun zorgen en behoeften in kaart brengen. Ze zal jullie vervolgens helpen om deze te verwerken in een oplossing waar iedereen tevreden over is.

Ook kan Marieke als mediator helpen om het communicatieproces tussen de partijen te verbeteren. Tijdens een echtscheiding is het niet ongewoon dat emoties hoog oplopen, wat kan leiden tot miscommunicatie en verharding van de standpunten. Een mediator kan de partijen helpen om hun emoties te beheersen en op een constructieve manier met elkaar te communiceren, zodat jullie tot een oplossing kunnen komen die voor iedereen werkbaar is.

Marieke van Namen is een ervaren scheidingsmediator in Gorinchem

Marieke is al meer dan 10 jaar werkzaam als scheidingsmediator. Marieke is een MfN register mediator, coach en meester in rechten. Hierdoor heeft Marieke alle kennis en kunde in huis om jullie op een goede manier door jullie scheiding te helpen. Ze heeft aandacht voor jullie persoonlijke situatie en kijkt naar alle mogelijke oplossingen die passen bij jullie situatie. Als mediator is ze al ontelbaar veel situaties tegengekomen. Tijdens iedere scheiding biedt ze uitsluitend maatwerk omdat iedere scheiding gewoonweg uniek is.

Marieke handelt onder de naam ‘Divortium’ vanuit haar kantoor in Gorinchem. De afgelopen jaren heeft Marieke echtparen geholpen vanuit de gehele omgeving zo is ze actief als mediator in Woudrichem, Werkendam, Sliedrecht , Leerdam, Dordrecht en omliggende gebieden.

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een scheidingsmediator?

Er zijn verschillende voordelen aan het werken met een scheidingsmediator in plaats van het inschakelen van een advocaat. Ten eerste kan het scheidingsproces vaak sneller worden afgerond wanneer er een mediator bij betrokken is. Omdat de mediator de partijen helpt om tot een oplossing te komen zonder dat er een rechter aan te pas hoeft te komen, kan het proces vaak veel sneller worden afgerond. Bovendien zal de mediator erop toezien dat de kosten voor beide partijen zo laag mogelijk blijven, wat het proces in veel gevallen goedkoper maakt dan wanneer er een advocaat bij betrokken is.

Een ander voordeel van het werken met een scheidingsmediator is dat het kan helpen om het communicatieproces tussen de partijen te verbeteren. Tijdens een echtscheiding is het niet ongewoon dat emoties hoog oplopen, wat kan leiden tot miscommunicatie en verharding van de standpunten. Een mediator kan de partijen helpen om hun emoties te beheersen en op een constructieve manier met elkaar te communiceren, zodat ze tot een oplossing kunnen komen die voor iedereen werkbaar is.

Wanneer is het inschakelen van een scheidingsmediator aan te raden?

Het inschakelen van een scheidingsmediator is het meest geschikt in situaties waarbij de partijen het relatief goed met elkaar kunnen vinden en bereid zijn om samen te werken aan het oplossen van hun problemen. Als de partijen bijvoorbeeld bereid zijn om te communiceren en om compromissen te sluiten, kan het werken met een mediator helpen om tot een snelle en acceptabele oplossing te komen.

Het is ook aan te raden om een scheidingsmediator in te schakelen wanneer jullie door de bomen het bos niet meer zien in alle vraagstukken die op jullie afkomen. Marieke kan jullie helpen bij relatief simpele vraagstukken tot de wat complexere juridische kwesties. Marieke weet precies wat er geregeld moet worden en wat voor jullie de mogelijkheden zijn.

In deze gevallen kan een mediator helpen om de afspraken snel en efficiënt te regelen, zonder dat er een advocaat aan te pas hoeft te komen.

Plan een vrijblijvende kennismaking en kijk wat Marieke voor jullie kan doen!

Staan jullie op het punt om te gaan scheiden of zitten jullie al middenin een echtscheidingsproces? Wie weet kan een scheidingsmediator jullie helpen in deze lastige tijden. Plan vrijblijvend een afspraak met Marieke om kennis te maken en jullie verhaal te doen. Marieke neemt de tijd voor jullie en kijkt met jullie mee naar de meest passende oplossingen voor jullie situatie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie