Afbeelding
Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Met deze tips verhuis jij zonder stress naar Gorinchem!

15 december 2022 om 07:32 Partnercontent

Gefeliciteerd! Je bent de trotse nieuwe inwoner van de stad Gorinchem. De prachtige oude vestingstad gelegen in Zuid-Holland. Je kunt niet wachten om te gaan settelen en je leven op te bouwen in het prachtige Gorinchem. Maar voordat je dat kunt doen, is er nog één struikelblok: de verhuizing. Vaak een periode vol stress waarin flink veel moet regelen. Maar er is geen reden om je zorgen te maken. Met onze tips zorg je ervoor dat je een stressloze verhuizing tegemoet gaat en je straks met een gerust hart in Gorinchem kunt gaan wonen.

Begin met een goede planning

Een planning is doorgaans een goede manier om gestructureerd te werk te gaan. Wanneer je gestructureerd werkt, verklein je ook de kans op stress Door een planning weet je namelijk precies wat je wanneer moet doen. Door de planning op papier (o.i.d.) uit te tekenen, hoef je ook niet alles te onthouden. Tijdens een verhuizing moet je al zoveel dingen onthouden, waardoor je hoofd vaak nog te vol zit voor een planning. Het uitwerken van een planning zorgt dan voor iets meer ruimte in je bovenkamer. Daarnaast kun je eenvoudig zien wanneer je hulp moet inschakelen van specialisten. Je weet precies de datum en tijd wanneer ze moeten komen.

Weggooien voor je gaat inpakken

Voordat je gaat starten met het inpakken van je inboedel en verhuisdozen vol te laden, is het weggooien van spullen een handige tip. Verhuizen is de uitgelezen mogelijkheid om door je inboedel te lopen en een groot deel weg te gooien. Je gaat naar een nieuw huis om een frisse start te maken, dan hoeft ook niet alles uit je oude huis mee. Een ander bijkomend voordeel wanneer een aantal dingen weg gaat gooien, is dat je hoeft niet veel in en uit te pakken. Dit scheelt tijd, geld en veel verhuisdozen. Een paar ritjes naar de milieustraat, en je voorkomt zo een hoop gesjouw met dozen.

Houd niet alles binnenshuis

Wat hoort er bij verhuizen? Inderdaad, inpakken. Geen leuke klus, maar het moet wel gebeuren. Maar op een gegeven moment stapelen alle dozen zich op in je hal, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Door het opruimen hoort je huis overzichtelijker te worden, maar het tegenovergestelde gebeurt. Wat dit kan voorkomen is om een opslagruimte te huren. Opslagruimtes zijn te vinden door het hele land. Zo kun je een opslagruimte Amsterdam huren. Maar woon je dichterbij Rotterdam, dan kun je eenvoudig een opslagruimte Rotterdam huren. Allerlei mogelijkheden en altijd een opslagruimte bij jou in de buurt. 

Vraag hulp van professionals

Bij een verhuizing kan het heel fijn om bepaalde zaken uit handen te geven. Je hoeft tenslotte niet alles zelf te doen. Sterker nog, het voorkomt een hoop stress als je professionele verhuizers inhuurt. Zeker bij zaken als het sjouwen met dozen en meubels. Kies wel zorgvuldig een verhuisbedrijf uit en plan je verhuizing op een doordeweekse dag, dit scheelt enorm in de kosten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie