Afbeelding
Foto Pexels

Fleur je interieur op met deze 5 simpele tips

6 februari 2023 om 11:46 Partnercontent

De lente komt eraan en voor veel mensen is dat vaak een reden om hun huis wat op te frissen. Na een donkere winter is het natuurlijk ook wel leuk om je interieur wat op te fleuren met een aantal nieuwe items. Vaak kun je met hele simpele aanpassingen je huis al opfrissen en in deze blog kun je lezen hoe je dit makkelijk zelf kunt doen. 

Koop een vaas met daarin luxe kunstbloemen

Wanneer je denkt aan je interieur opfleuren, denk je ongetwijfeld automatisch aan bloemen. Een nadeel aan echte bloemen is dat je er niet zo heel lang plezier van hebt, daarnaast zijn verse bloemen tegenwoordig behoorlijk prijzig. Een goed alternatief is een boeket met kunstbloemen. De kunstbloemen van tegenwoordig zijn bijna niet van echt te onderscheiden en zijn er in veel variaties. Zet de kunstbloemen boeket in een opvallende vaas en je huis is helemaal klaar voor de lente.

Koop een grote plant met leuke pot

Ook met een mooie plant kun je het interieur eenvoudig opfleuren, je huis wordt er levendig van. Kies voor een kamerplant die mooi groot is en zet de plant op een plek waar die opvalt. Wil je een plant extra op laten vallen, zet de plant dan op een krukje of een bankje. Een plant wordt nog mooier als je er een leuke pot of mand bij koopt in de stijl van je interieur. 

Maak van je muur een kunstgalerie

Heb je nog een muur in huis die wat kaal is, overweeg dan een kunstgalerie oftewel een ‘gallery wall’ voor in je huis. Verzamel bijvoorbeeld leuke posters in dezelfde stijl, zodat je een eenheid creëert, en hang deze stuk voor stuk aan je muur. Nog meer eenheid creëer je door gebruik te maken van dezelfde lijsten. Zorg wel voor verschillende groottes, omdat anders het geheel wat stijfjes overkomt. Wil je juist een opvallende gallery wall, gebruik dan verschillende soorten lijsten en afbeeldingen. 

Voeg kleur toe aan je interieur

Mensen willen in hun huis vaak tot rust komen en kiezen daarom voor rustige kleuren in het interieur. Maar rustige kleuren kunnen er ook voor zorgen dat het geheel wat saai wordt, durf daarom kleur toe te voegen aan je interieur. Je hoeft niet direct alles te voorzien van kleur, kies bijvoorbeeld voor één of twee accentkleuren. Laat deze kleuren terugkomen in een aantal accessoires zoals kandelaars, kaarsen, kussens en wanddecoratie. 

Kies voor een behang op de muur

Kijk je al een aantal jaren naar een saaie muur in je huis, wellicht wordt het tijd voor een leuk behangetje. Behang heb je tegenwoordig in ontzettend veel printjes en kleuren en is ook nog eens betaalbaar. Daarnaast is behang niet meer zo moeilijk om zelf te plakken, je kunt meestal de muur insmeren met lijm en het hier tegenaan plakken. Zo heb je in een mum van tijd geen saaie muur meer en je interieur heeft een leuke opfrisbeurt gekregen.

Met de bovenstaande tips zorg je heel gemakkelijk voor een verandering in je interieur met een groots en vrolijk effect. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie