Afbeelding
Photo by Rod Long on Unsplash

Zo creëer je de perfecte borrelplank

14 februari 2023 om 07:37 Partnercontent

Niets zo gezellig als vrienden of familie uitnodigen voor een borrel – en daarbij hoort natuurlijk ook een indrukwekkende borrelplank. Maar hoe stel je nou de perfecte borrelplank samen? Dat is makkelijker dan je denkt! Met onderstaande stappen creëer jij eenvoudig een fotowaardige borrelplank, waar nog lang over zal worden nagepraat.

Stap 1: wie komen er?

Klinkt misschien voor de hand liggend, maar je maakt de borrelplank natuurlijk voor je gasten. Het is daarom wel belangrijk dat iedereen ervan kan meegenieten. Dus denk voordat je naar de supermarkt, speciaalzaak of misschien wel een groothandel voor horeca gaat, eerst na over wie er komt. Zijn er bijvoorbeeld mensen die vega of vegan eten? Zorg dan dat er ook lekkere hapjes zijn die zij kunnen eten. Of misschien zijn er wel mensen die bepaalde dieetwensen hebben of dingen niet lusten. Het is altijd goed om dit even te checken, want het is natuurlijk zonde als jij je hebt uitgesloofd en je gasten er niet optimaal van kunnen meegenieten.

Stap 2: hapjes kiezen

Heb je een duidelijk beeld bij wat iedereen mag en lekker vindt? Dan begint natuurlijk het leukste gedeelte: het kiezen van de hapjes. Maak hierbij altijd een mooie mix aan smaken, kleuren en texturen. Kies je voor sterke smaken met charcuterie of een paar mooie kaasjes van de kaasboer of kaas groothandel? Zet daar dan altijd wat toast of crackertjes tegenover om de smaak te neutraliseren. Maar ook zoete smaken gaan heerlijk samen met de zoute smaak van kaas. Denk aan druiven, aardbeien of vijgen. Daarnaast mogen natuurlijk warme hapjes, smeersels en snacks met een crunch als nootjes of chips niet ontbreken.

Stap 3: de juiste presentatie

Heb je alle hapjes verzameld? Dan is het de kunst om deze op een mooie manier te presenteren. Dat begint natuurlijk bij de juiste plank! Kies bijvoorbeeld voor een grote houten plank, waarop je de warme hapjes, charcuterie en kaasjes mooi verdeeld. Dips en smeersels, groenten en snacks als olijven serveer je in kleine schaaltjes, die je op en om de plank heen zet. Ook kleine crackers, nootjes en chips kun je in kommetjes serveren, maar eventueel ook op de plank tussen de andere hapjes door strooien voor een speels effect.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie