Afbeelding
Foto Canva

Sport je keihard maar zie je geen resultaat? Dit is de oorzaak.

16 maart 2023 om 14:49 Partnercontent

Iets wat we van vele mensen horen wanneer ze starten met sporten is: ‘Ik doe zo mijn best maar zie geen enkel resultaat!’ Een frustratie die maar al te goed te begrijpen is, want mensen doen ontzettend hun best om die sixpack of mooie booty tevoorschijn te toveren. Toch zijn er vaak zeer eenvoudige oorzaken (met eenvoudige oplossingen!) van het feit dat dit niet lukt. Wij verklappen waar het vaak fout gaat maar ook hoe je het oplost. Lees snel verder.

De sixpack staat in de koelkast

In 99% van de gevallen ligt het bij mensen die met bovenstaande worstelen niet aan de inzet op het gebied van sporten. Ze bootcampen, yoga’en en boksen wat af. Waar het fout gaat is bij de koelkast. Er zijn vele fouten die keer op keer gemaakt worden, maar de basisfout is wel de onderschatting van de invloed van voeding. Mensen denken dat ze met een rondje hardlopen duizenden calorieën verbranden, en dat ze deze dus direct moeten aanvullen met allerlei shakes en proteïnen. Hiermee wordt vaak meer energie ingenomen dan dat er uitgaat, iets wat aan het einde van de rit resulteert in een zwaarder gewicht. Oók wanneer het om heel veel eiwitten gaat. Uiteindelijk kun je namelijk nog zo hard sporten, 80% van het resultaat van je lichaam staat dus in die koelkast. Dat komt allemaal uit voeding. 

De oplossing

Dat je die eiwitten wel nodig hebt wanneer je veel sport, dat valt ook niet te ontkennen. Maar het is de kunst om anders te gaan eten en niet alleen maar méér. Mensen zijn vaak moe na een lange dag en hebben geen zin om zelf nog specifieke sportmaaltijden samen te stellen. De oplossing hiervoor is om aan mealprep te gaan doen. Een begrip wat eerst nog vooral in de fanatieke bodybuilding werd gebruikt, maar vandaag de dag ook voor de ‘gewone’ mens is weggelegd. 

Het houdt in dat je vooraf je maaltijd voorbereidt, zodat je ze na een lange dag werken gemakkelijk tevoorschijn tovert. Dit kun je bijvoorbeeld in het weekend al voor de hele week doen. Hier geen tijd/zin in? Dan zijn er ook bedrijven die jou dit helemaal uit handen kunnen nemen door dit voor te bereiden. Dan hoef je alleen nog maar die koelkast open te trekken, en je maaltijd op te warmen. Makkelijker wordt het niet!

Kortom, blijf lekker doorgaan met knallen in de gym maar combineer dit wel goede voeding en maaltijden. Alleen dan ga je het resultaat behalen waar jij al een tijd hard voor werkt. Gun het jezelf!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie