Afbeelding
Foto Shutterstock

Wil je sporten met je kind? Kies deze hobby’s!

17 april 2023 om 14:02 Partnercontent

Wat is er nu leuker dan op zaterdagochtend langs de lijn te staan bij je kleine trots? Nou, misschien wel om sámen te sporten. Samen sporten verbindt, maakt de band hechter en is gewoon leuk! En dan hebben we het nog geen eens over de gezondheidsaspecten ervan gehad. Nu is samen voetballen in de achtertuin eventjes leuk, maar echt uren samen een voetbalwedstrijd spelen is wellicht leuker op de Playstation. Toch zijn er sporten die wel ontzettend leuk zijn om samen te doen. Welke dat zijn? Lees snel verder!

Hole in one

Dat golf een oude mannen sport is? Dat is toch hopelijk inmiddels wel naar het rijk der fabelen verwezen. Golf is een sport voor jong en oud! In golf komt ook heel veel samen, van concentratie tot kracht en van lastige spelregels tot techniek. Jeugdgolf is dan ook met een enorme opmars bezig. Daarnaast is golf niet aan leeftijd gebonden om ermee te starten, dus ook op latere leeftijd lessen volgen bij een golfschool is ontzettend leuk. Zelfs met drie generaties golfen is goed mogelijk!

Wind in de zeilen

Een sport wat meestal niet competitief is -maar wel ontzettend leuk om samen te doen- is zeilen. Zeilen is (vooral) bij harde wind zeker een sport en tevens een sport die je het liefste van ouder op kind overbrengt. Maar ook wanneer je zelf nog geen ervaren zeiler bent is het nooit te laat om te starten. Je zult zien dat tijdens de zeiltochten er goede gesprekken ontstaan, momenten samen die niemand je meer afneemt. 

Goed gemikt

Een sport die je misschien niet snel als een ouder/kind moment zult zien maar dat wel kan zijn, is darts. Samen een potje darten kan al iedere dag en is een leuk moment samen. Wederom een moment wat zich bij uitstek leent voor goede gesprekken zonder dat er de nadruk op legt. Ook een sport die je altijd kunt doen, zonder dat je lichaam zwaar belast wordt. 

Kortom, bovenstaande drie sporten zijn echte aanraders om als ouder samen met je kind te ondernemen. Bij allemaal creëer je namelijk een moment dat je ook nog even een goed gesprek kunt voeren. Iets waar tijdens de alledaagse beslommeringen niet altijd tijd voor is. Grijp die momenten aan en waar nodig neem zelf ook les, samen iets nieuws leren levert een ervaring voor het leven op!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie