De gemeente zoekt een nieuwe exploitant voor de Nieuwe Doelen
De gemeente zoekt een nieuwe exploitant voor de Nieuwe Doelen BDU Media

Gemeenteraad krijgt tien inschrijvers voor Nieuwe Doelen nog niet te zien

6 mei 2021 om 17:27 Podiumkunsten

GORINCHEM De gemeenteraad krijgt nog geen inzage in de tien inschrijvingen voor de uitvraag van de Nieuwe Doelen. Dat antwoordt het college op vragen van de raadsleden Marjo Molengraaf, Everdien Haman en Renate van Maaren.

Het college beroept zich daarbij op een zorgvuldig proces. Ook zouden een aantal inschrijvers hun plannen nog voor zich willen houden. De raad stemde op 25 februari in met de uitvraag voor de Nieuwe Doelen. In aanloop naar het raadsbesluit werd de raad geïnformeerd in een klankbordgroepbijeenkomst. Partijen konden zich vanaf 1 april inschrijven tot en met 25 april. Tien partijen schreven zich in en die inschrijvingen worden nu beoordeeld aan de hand van de cultuurvisie en de kaders die de raad heeft gesteld. Op 6 juli wordt opnieuw een klankbordgroepbijeenkomst gehouden, dan wordt de raad geïnformeerd over de voortgang en de partijen die zich inschreven. 

TRANSPARANT Partijen die hun plannen nog liever voor zich houden, geven als reden aan dat ze op een objectieve wijze beoordeeld willen worden. Ook kunnen partijen op een later moment nog nader uitgewerkte en definitieve plannen indienen. Het college is alleen bereid om de raad te betrekken bij de voorbereidingen van de bijeenkomst van 6 juli om zo inzicht te geven in de afwegingen die gemaakt worden om tot een uiteindelijke keuze voor één exploitant te komen. De plannen worden dan niet bij name genoemd en ook worden geen details van de plannen gegeven. De drie raadsleden Haman, Van Maaren en Molengraaf noemde de maatschappelijke relevantie van de Nieuwe Doelen reden om toch inzage te krijgen in de inschrijvers. Ze opteerden voor een top drie met daarbij de afwegingen om al dan niet met partijen in zee te gaan. Ze stellen dat dat bijdraagt aan de transparantie en aan vragen die in de stad leven. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie