Hoe moet het nu verder met de Nieuwe Doelen?
Hoe moet het nu verder met de Nieuwe Doelen? Egberts Egberts

Hoe ziet het komend seizoen van de Nieuwe Doelen eruit?

24 augustus 2021 om 19:45 Podiumkunsten

GORINCHEM Wat gaat er komend seizoen eigenlijk gebeuren in de Nieuwe Doelen? Dat zouden de oppositiepartijen VVD, CU/SGP, GA en Van Maaren graag willen weten van het college. Nu de uitvraag voor Nieuwe Doelen nog geen resultaat heeft opgeleverd hebben ze vooral veel vragen over hoe het nu verder moet.

In de begroting van 2019 werd al een ambitieus bedrag van zeven miljoen euro opgenomen onder de noemer ‘toekomstbestendige inrichting De Nieuwe Doelen’. Maar drie jaar verder staat het bedrag nog steeds in de begroting zonder verdere onderbouwing of perspectief. Wel ging in april 2020 een klankbordgroep aan de slag en werd een uitvraag gedaan naar de toekomst van een theater. De uitkomsten daarvan zijn in een besloten sessie gedeeld met de klankbordgroep. De klankbordsessie van 6 juli riep volgens Attie Mager (VVD). Marjo Molengraaf (CU/SGP), Renate van Maaren (fractie Van Maaren) en Everdien Hamann (GA) alleen maar meer vragen op. Een jaar geleden organiseerden VVD, CU/SGP en fractie Van Maaren een informatie avond over ‘De Nieuwste Doelen’ in het stadhuis om het proces raadsbreed een nieuwe impuls te geven. ,,Maar we zijn nog steeds niet veel verder. Het college is stil, te stil en lijkt geen prioriteit te kunnen of willen geven aan dit onderwerp”, zo stellen de vragenstellers.

COMMUNICATIE Ze willen dan van het college weten of de uitvraag wel het juiste middel is en of niet beter direct voor een Europese aanbesteding gekozen hadden moeten worden. Ook wil ze weten wat de verwachtingen waren van de indieners van de tien plannen en of zij een duidelijke terugkoppeling hebben gekregen. Als leden van de klankbordgroep willen de raadsleden die terugkoppeling ook ontvangen. Verder willen ze ook weten waarom geen van de ingediende plannen voldoet en nu mogelijk alsnog een Europese aanbesteding nodig is. Uiteraard willen de partijen ook weten hoe de stad betrokken wordt bij de aanbesteding en hoe het college gaat communiceren over de voortgang. De raad spreekt op 2 september weer over de voortgang van de uitvraag van de Nieuwe Doelen. 

Artist Impression van het theater in het Merwedekanaal, een van de alternatieve plannen
Een voorbeeld uit het animatiefilmpje hoe de Nieuwste Doelen er uit kunnen zien
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie