Afbeelding
Tom Verheijen

Deze week in Peeriscoop: een ‘tribute’ aan Joni Mitchell en muzikaal absurdisme

16 oktober 2021 om 14:33 Podiumkunsten

GORINCHEM Joni Mitchell fans en andere liefhebbers kunnen zich zondag 24 oktober verzamelen in Theater Peeriscoop. Vera van der Poel - All I want is Joni is een tribute aan deze zangeres. Vera vertelt over Joni’s leven en de achtergrond van de songs. Ze laat samen met gitarist Mark Tuinstra, naast een heel scala aan Joni-songs, ook eigen nummers horen, waarin Joni’s liedjes als inspiratiebron dienen en dit alles ondersteund met mooie videobeelden.

Joni Mitchell (1943) is misschien wel de belangrijkste vrouwelijke singer-songwriter die bekend werd vanaf de jaren ‘60 en al decennialang voor steeds nieuwe generaties een belangrijk artiest is. Volgens de ‘kenners’ hebben de stem van Vera van der Poel en haar eigen liedjes soms raakvlakken met de Canadese ster en kan zij als geen ander Joni Mitchells liedjes smaakvol vertolken.

Vera: ,,De vraag en drang om een programma over Joni Mitchell te maken kwam eindelijk op mijn pad en ik kick er echt op dat ik deze materie eigen heb gemaakt en er mijn eigen draai aan heb kunnen geven…”

De entree bedraagt € 12,50 inclusief een consumptie en hapjestafel na afloop, om na de voorstelling onder het genot van een hapje en een drankje nog even na te praten en te genieten. De voorstelling begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur, de foyer is vanaf 15.00 uur geopend. 

Muzikaal absurdisme en absurd muzikaal

Violiste Esther Apituley en acteur/trompettist Hans Dagelet brengen dinsdag 26 oktober Kabarett Dapitulet naar Theater Peeriscoop. Samen met Christiaan Kuyvenhoven spelen zij drie figuren dwalend in een woud van woorden, anekdotes, bespiegelingen en muziek. Ze gaan de snoepwinkel van de kunst binnen en vullen hun mand met teksten van schrijvers als Bomans, Beckett, Charms en Dagelet zelf. Ook stukken van componisten als Arvo Pärt, Satie en Ellington vullen deze artistieke, absurdistische, magische snoepmand.

Muzikaal absurdisme en absurd muzikaal. Misschien heeft onze wereld - in de greep van dodelijke ernst - wel weer eens zoiets nodig. Trakteer uzelf op een magisch avondje theater vol humor en muziek, waarvan u nog lang zult nazinderen. ,,Een absurdistisch baken in een ernstige wereld: chaotisch en aangrijpend” **** NRC

De voorstelling begint om 20.30 uur en de foyer is een uur voor aanvang geopend. De entree bedraagt € 19,50 inclusief twee consumpties.

Kaartjes voor beide voorstellingen zijn te reserveren via www.peeriscoop.nl of 0183-690022.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie