D66 raadslid Ilhan Tekir nam het initiatief om aan te sluiten bij de Charter Diversiteit
D66 raadslid Ilhan Tekir nam het initiatief om aan te sluiten bij de Charter Diversiteit gemeente gorinchem

Gorinchem sluit aan bij Charter Diversiteit

9 juli 2020 om 17:50 Politiek

GORINCHEM – De gemeenteraad heeft tijdens de bespreking van de jaarrekening een motie aangenomen om zich aan te sluiten bij het Charter Diversiteit. De motie was een initiatief van D66 raadslid Ilhan Tekir; alleen raadslid Renate van Maaren* (Fractie Van Maaren) stemde tegen de motie.

De Charter Diversiteit is een intentieverklaring en richt zich op werkgevers uit de publieke en private sector. Door het Charter te ondertekenen committeert de gemeente zich aan zelf opgestelde doelen om diversiteit en inclusie op de werkvloer te bevorderen. De uitgever van het Charter is onderdeel van de SER (Sociaal Economische Raad) en biedt ondersteuning bij het diversiteitsbeleid. Ook andere gemeenten zoals bijvoorbeeld Culemborg hebben zich aangesloten bij de Charter. Tekir diende de motie enkele jaren eerder ook al eens in, toen was er geen meerderheid voor. 

,,Door aan te sluiten bij de Charter Diversiteit kunnen we de diversiteit lokaal een boost geven”, zo stelde raadslid Tekir bij de bespreking van de jaarrekening. De gemeente kan zich inzetten voor meerdere dimensies van diversiteit, waaronder culturele, etnische & religieuze achtergrond, gender, leeftijd, LHBTI en arbeidsvermogen. Uiteindelijk gaat om het overstijgen van de verschillen om de talenten van elk individu te zien en benutten. Het Charter Diversiteit is onderdeel van een Europees netwerk van Charters in 24 landen. Door het ondertekenen van het Charter krijgt de gemeente toegang tot deze beweging waar meer dan 10.000 bedrijven onderdeel van zijn.

https://diversiteitinbedrijf.nl

*Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in dit artikel enige onjuiste informatie gestaan. Er stond dat Gerard van der Lee (StadsBelang) tegen de motie stemde, dat moest echter Renate van Maaren (Fractie van Maaren) zijn. Vrijdagochtend is dit aangepast. Excuses voor eventuele overlast. 

advertentie
advertentie