Raadslid Hans van Mourik
Raadslid Hans van Mourik van Mourik

Raadslid Hans van Mourik verlaat Stadsbelang opnieuw

28 september 2021 om 17:58 Politiek

GORINCHEM Raadslid Hans van Mourik stapt op bij de fractie Stadsbelang, Dat heeft hij zijn partij laten weten op maandag 27 september. De onvrede tussen het raadslid en Stadsbelang kwam al eerder naar buiten in een tweet van Van Mourik, die hij later weer verwijderde. 

Hans van Mourik@HendrikvM·13mHet lijkt erop dat de club die ik 7 jaar in de gemeenteraad van #Gorinchem heb gediend een “functie elders” voor mij heeft besloten. Dit is dus niet alleen voor @PieterOmtzigt weggelegd, maar ook lokaal zien we dit.

Hans van Mourik heeft aangegeven bij de raadsfractie van Stadsbelang Gorinchem, dat hij hen per direct gaat verlaten. ,,De raadsfractie vindt het jammer, dat de heer Van Mourik op persoonlijke titel verder gaat in de raad, maar is verheugd over zijn toezegging om het beleid van de coalitie de resterende raadsperiode constructief te blijven steunen”, zo schrijft fractievoorzitter Bjorn Bahlmann. De raadsfractie van Stadsbelang Gorinchem bedankt Van Mourik voor zijn inzet. Van Mourik verlliet al eerder de fractie van Stadsbelang, maar keerde later toch weer terug. Eerder dit jaar legde Van Mourik al het fractievoorzitterschap neer. 

advertentie
advertentie