VVD raadslid Jaap Wientjes
VVD raadslid Jaap Wientjes Gemeente Gorinchem

VVD’er Wientjes vergadert liever niet met ongevaccineerden

Politiek

GORINCHEM VVD raadslid Jaap Wientjes stelde donderdagavond aan het begin van de commissievergadering in zaal zeven de vraag of alle raadsleden op het gemeentehuis wel gevaccineerd zijn. In de kleinere zaal zeven is het niet mogelijk om anderhalve meter afstand te houden tussen de raads- en burgerleden.

Wientjes maakte zijn bezwaren kenbaar aan het begin van de vergadering. ,,Ik vind het wel bezwaarlijk als ik hier met mensen zit die niet gevaccineerd zijn”. Wientjes kreeg niet echt bijval. Stadsbelang raadslid Jacques Roeland die naast Wientjes zat, maakte zich er met een grapje van af. ,,Ik vind het bezwaarlijk als mensen wel gevaccineerd zijn”. D66’er Wendy Alba Heijdenrijk, die aan de andere zijde zat van Wientjes, liet weten dat ze om tien voor half tien thuis wil zijn, niet duidelijk was wat ze met die opmerking bedoelde. 

QR CODE Wientjes liet zich niet uit het veld slaan door de opmerkingen, maar bleef aandacht vragen voor zijn punt. ,,Ik vind het een serieus punt, ik vraag me af er over nagedacht is door wie is dan ook? Overal in de wereld moet je in een kroeg of bioscoop de QR code laten zien. Terwijl we hier zonder schermpjes zitten op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar. Ik kan ook weggaan, maar dat is politiek raar. ik kan dan niet met de politiek meedoen, maar dat kan nooit de bedoeling zijn. Ik vrees dat ik deze vraag in iedere vergadering ga stellen”, zo kondigde hij bij voorbaat aan. Hij drong bij voorzitter Attie Mager aan om zijn opmerkingen ter harte te nemen voor aankomende vergaderingen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie