Dick van Zanten temidden van zijn fractiegenoten van Stadsbelang
Dick van Zanten temidden van zijn fractiegenoten van Stadsbelang Stadsbelang Gorinchem

Wethouder Dick van Zanten is klaar met Stadsbelang

8 november 2021 om 12:28 Politiek

GORINCHEM - Wethouder Dick van Zanten (69) keert niet meer terug als lijsttrekker bij Stadsbelang. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 veroverde hij met zijn partij vijf zetels en werd zo de grootste in de raad. Van Zanten is wethouder Financiën, Grondbedrijf, Vastgoed, Cultuur Subsidiebeleid, Erfgoed en Archeologie, Monumenten, Omgevingswet, Omgevingsvergunningen 

Twee jaar geleden liet Dick van Zanten zijn partij al weten niet meer in te zijn voor het lijsttrekkerschap, maar mogelijk nog wel voor een andere plaats op de kieslijst. Hij wil vooralsnog geen raadslid meer worden, maar houdt de optie voor wethouder nog wel open. Met de vijf zetels van Stadsbelang ging het in de fractie na de gemeenteraadsverkiezingen al snel mis. Al snel besloot Renate van Maaren de partij Stadsbelang de rug toe te keren en als zelfstandig raadslid verder te gaan. Ook Hans van Mourik nam toen afstand, maar keerde later weer terug bij de partij.

Van Zanten spreekt over vreemde ontwikkelingen binnen Stadsbelang, het vertrek van Hans van Mourik is daar een recent voorbeeld van. ,,Hij heeft daar goede redenen voor en ik denk daar niet heel veel anders over”, zo laat Van Zanten weten. Daarmee distantieert hij zich van de vereniging Stadsbelang. Dick van Zanten is al vanaf de jaren negentig actief in de Gorinchemse politiek voor diverse politieke partijen. Alleen tussen 2006-2014 nam hij afstand van de politiek. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart stond Van Zanten nog op de kieslijst van de Lijst Henk Krol. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie