Ook in de stad wordt geprotesteerd tegen de komst van windturbines op Avelingen
Ook in de stad wordt geprotesteerd tegen de komst van windturbines op Avelingen Hannie Visser-Kieboom

Vereniging Veilige Mooie Dijk protesteert tegen windturbines op Avelingen

25 februari 2022 om 07:39 Politiek

SLEEUWIJK  Namens de vereniging Veilige Mooie Dijk sprak Jeannine van Ekeren uit Sleeuwijk op de zeepkist haar verbazing uit over de mogelijke komst van windturbines op Avelingen. Ze toonde zich verbaasd en geschokt over de mogelijke plannen en het lopende onderzoek.

De zeepkist wordt steeds gehouden voorafgaand aan de raadsvergadering en iedereen mag daar zijn hart luchten over de Gorinchemse politiek. Dat nu iemand uit Sleeuwijk op zeepkist klom was volgens Groen Links raadslid Rutger van Breemen een unicum. Van Ekeren noemde zich overigens een echte Bliek. Maandag had de vereniging Mooie Veilige Dijk een eerste vergadering gehouden over de plannen voor windturbines op Avelingen. De Sleeuwijkse had van de gemeente Gorinchem een brief ontvangen om mee te kijken naar de online informatie bijeenkomst over de windturbines. ,,Wij zijn ongerust geworden. Ook wij wonen binnen een straal van 500 meter van de zoekgebieden. Ik heb ook nog een brief ontvangen van de Universiteit Groningen. Wij weten hier helemaal niets van de RES bij Avelingen. Tijdens de online bijeenkomst over de windturbines werden de waterturbines afgewezen, terwijl daar in de haven van Vlissingen al een proef van loopt”.  

SOEP Als reactie op de inbreng van de Sleeuwijkse beijverden alle raadsleden zich om haar gerust te stellen met als eerste Pierre Schefferlie van Democraten Gorinchem, die liet weten dat alle lijsttrekkers tegen windturbines zijn. Marjo Molengraaf liet weten dat de ‘soep niet zo heet gegeten wordt’. Ilhan Tekir (D66) noemde het niet betrekken van bewoners uit omliggende gemeenten een gemiste kans. Bjorn Bahlmann van Stadsbelang liet weten dat in de motie om geen windturbines binnen een straal van 500 meter afstand van bebouwing te plaatsen ook opgenomen was om contact te leggen met de omliggende gemeenten, zoals Altena. Hij vroeg zich af of het college dat ook gedaan heeft. Van Ekeren kreeg verder het advies mee om vooral ook bij de gemeente Altena aan te kloppen. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie