De twaalf raadsleden die afscheid namen van de gemeenteraad
De twaalf raadsleden die afscheid namen van de gemeenteraad BDU

Twaalf raadsleden keren niet meer terug in Gorinchemse politiek

24 maart 2022 om 15:05 Politiek

GORINCHEM Twaalf van de vijfentwintig raadsleden keren niet meer terug in de nieuwe gemeenteraad. Het gaat om Renate van Maaren, Marjo Molengraaf, Jaap Wientjes, Ashraf Hachhouch, Gerard van der Lee, Jacques Roeland, Lennart Onvlee, Rutger van Breemen, Frank Barth, Martijn Hassouna, Hans van Mourik en Hafid Chaaby. 

Donderdagmiddag werd afscheid genomen van het twaalftal. Sommigen waren maar kort raadslid zoals Martijn Hassouna. Het langstzittende raadslid dat afzwaait is Hafid Chaaby die twintig jaar lang in de raad zat. Groen Links raadslid Rutger van Breemen zat zestien jaar in de raad, maar zijn partij deed niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen wegens het gebrek aan kandidaten.  Jaap Wientjes en Renate van Maaren waren elk twaalf jaar lid van de raad en gaven al voor de verkiezingen aan dat ze niet meer terug wilden in de raad.  Hans van Mourik deed met zijn nieuwe partij Zorg voor Gorkum wel een gooi naar een raadszetel, maar kwam stemmen tekort voor een raadszetel. Hij begon zijn politieke carrière ooit bij Gorcum Actief en kwam via Stadsbelang bij Zorg voor Gorkum. 

De nieuwe raadsleden worden op woensdag 30  maart geïnstalleerd. Het gaat om Dicky van Veen, Willemijn Paans, Fatih Polatli, Johan Klein, Gulsen Metz (allen Stadsbelang), Anouar Boutachkourt (Democraten Gorinchem), Marc Houtepen (VVD), Paulien de Groot (PvdA), Maarten de Pagter en Anselm Krol (CU/SGP), Joost van der Geest (CDA) en Wendy Alba Heijdenrijk (D66). Wie de nieuwe wethouders worden, is nog niet bekend. De informateurs Bert Blase en Wilfred Schultink voeren thans gesprekken over de vorming van de coalitie.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

.


advertentie
advertentie