Het Caribad
Het Caribad Mirjam de Swart

Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties vrijdag in gesprek met zwembadpersoneel

22 september 2022 om 21:59 Politiek

GORINCHEM Stichting Sportaccommodaties (SGS) gaat vrijdagmorgen in gesprek met het personeel en medewerkers over de stand van zaken bij de accommodaties. Dat liet wethouder Marjo Molengraaf weten tijdens de extra ingelaste I & O sessie van de gemeenteraad. Kans om meer uitleg te geven kreeg de wethouder niet, omdat vervolgens de live uitzending werd afgebroken. 

De I & O sessie met de raad werd op verzoek van het college van B & W in beslotenheid gehouden. Wethouder Molengraaf liet bij aanvang weten dat het college de raad zo volledig mogelijk wil inlichten. Vrijdagmorgen volgen dan gesprekken van SGS met personeel en medewerkers. Door de beslotenheid van de vergadering is niet duidelijk wat de boodschap van SGS op vrijdag voor personeel en medewerkers zal zijn. Eerder werd wel duidelijk dat deze avond gesproken wordt over het Caribabad. Raadslid Everdien Hamann (Gorcum Actief) liet al eerder in een raadsvergadering weten dat het zwembad een miljoen extra kosten heeft door gestegen energiekosten en oplopende inflatie. 

Democraten Gorinchem en de PvdA lieten maandag al weten verbaasd te zijn over de plotselinge ingelaste vergadering over de Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties (SGS) èn over het verzoek om dit in beslotenheid te doen. De partijen lieten weten dat ze hechten aan openbare vergaderingen. ,,Er is formeel niet bekend gemaakt waar de vergadering over gaat, maar door de energiecrisis laat zich raden dat er grote financiële zorgen zijn”, zo schreven Democraten Gorinchem en de PvdA in een persbericht. 

PvdA en Democraten Gorinchem willen zich op voorhand sterk maken om de stichting door het zware weer te loodsen, zo laten ze weten. Ze opperen om tijdelijke steun toe te kennen en het zwembad en sporthallen aan te sluiten op het warmtenet. ,,Sluiting moet absoluut voorkomen vanwege de enorme maatschappelijke en materiële schade die het zou hebben.” Vooral het uitvallen van zwemlessen vinden de PvdA en Democraten Gorinchem onacceptabel. 

advertentie
advertentie