Zorgen om hogere kosten van Caribabad
Zorgen om hogere kosten van Caribabad Mirjam de Swart

Democraten Gorinchem en PvdA willen steun voor Caribabad en sporthallen

19 september 2022 om 13:36 Overig

GORINCHEM Democraten Gorinchem en de PvdA zijn verbaasd dat voor een plotselinge ingelaste vergadering over de Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties (SGS) van aanstaande donderdag wordt voorgesteld om die in beslotenheid te houden. De partijen wachten de motivatie af, maar hechten aan openbare vergaderingen. In de eerste aankondiging van de vergadering werd vermeld dat het om het zwembad ging, later is dat gewijzigd in SGS.

,,Er is formeel niet bekend gemaakt waar de vergadering over gaat, maar door de energiecrisis laat zich raden dat er grote financiële zorgen zijn”, zo schrijven Democraten Gorinchem en de PvdA in een persbericht. Tijdens de laatste raadsvergadering liet Everdien Hamann weten dat het Caribabad een miljoen extra nodig heeft om alle gestegen kosten door inflatie en duurdere energie te dekken. 

PvdA en Democraten Gorinchem willen zich op voorhand sterk maken om de stichting door het zware weer te loodsen, zo laten ze weten. Ze opperen om tijdelijke steun toe te kennen en het zwembad en sporthallen aan te sluiten op het warmtenet. ,,Sluiting moet absoluut voorkomen vanwege de enorme maatschappelijke en materiële schade die het zou hebben.” Vooral het uitvallen van zwemlessen vinden de PvdA en Democraten Gorinchem onacceptabel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie