Afbeelding
Slot Loevestein

Escape room Slot Loevestein op slot

10 januari 2020 om 08:04 Recreatie

POEDEROIJEN Op 22 maart 2020 sluit de escape room van Slot Loevestein voorgoed haar deuren. Ed Dumrese, directeur van Slot Loevestein blikt terug. ,,Toen het nieuws naar buiten kwam dat een escape room binnen de muren van Slot Loevestein zou komen, was er een ware hype van allerlei media in Nederland die hierover berichten. Dat is ook begrijpelijk, er is geen uniekere locatie voor een escape room, dan een middeleeuws kasteel. Dit is ook nog de authentieke plaats van de meest beroemde ontsnapping uit een gevangenis uit de Nederlandse geschiedenis. Er zijn veel extra bezoekers gekomen, en dankzij de escape room hebben we ook een stuk van de belevenis en het erfgoed van Hugo de Groot mee kunnen geven."

Joerie van Sister, van Novitas Heritage, de exploitant van de escape room laat weten dat ,,we blij zijn om een uniek project als dit te hebben mogen steunen. Er was enorm veel aandacht voor de escape room, zeker toen deze net open was. We kijken uit naar de nieuwe plannen van Slot Loevestein!" Dumrese sluit hierop aan. Door de escape room te sluiten, ontstaat er weer ruimte om nieuwe plannen en activiteiten te ontwikkelen. De escape room heeft ons veel gebracht, waaronder een vervolgspel: 'Loevestein Bezet!'. Hierin word je niet opgesloten, maar moet je juist proberen in te breken. Dit spel is met meer spelers (tot 48) te spelen dan de escape room, en is op het moment erg populair. Dit spel zal dan ook zeker blijven. Het is ook gebaseerd op historische feiten."

De escape room van Slot Loevestein kan nog tot 22 maart 2020 gespeeld worden. ,,De datum is niet zomaar gekozen. Dat is de ontsnappingsdatum van Hugo de Groot. Het is dan 399 jaar geleden dat hij ontsnapte uit het slot," geeft Dumrese aan. Op 22 maart wordt het nieuwe seizoen van Slot Loevestein geopend met een volle activiteiten agenda.

Afbeelding
advertentie
advertentie