Kinderburgemeester Samuel maakt Nederland schoon
Kinderburgemeester Samuel maakt Nederland schoon GP-buro

Doe mee met de Eindejaarsnieuwsquiz! Vraag 9: september

Recreatie

GORINCHEM Het einde van alweer een zeer bijzonder jaar komt in zicht. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen waarom het zo bijzonder was. Maar hoewel dat ene onderwerp net als vorig jaar het nieuws volstrekt domineerde, gebeurde er genoeg om een jaaroverzicht te maken. Dat doen we in de vorm van een quiz.

We tonen uit iedere maand een foto of een uitsnede daarvan. Aan jou de uitdaging om te raden over welk onderwerp het ging. We geven steeds drie mogelijke antwoorden waarbij een letter hoort. Met de goede antwoorden kan je een woord van twaalf letters vormen. Stuur dat woord in naar stad.gorinchem@bdu.nl (dus alleen dat woord van 12 letters en niet deze losse opgave) en maak kans op twee vrijkaarten voor het Internationaal Film Festival Gorinchem of een Bliekenbon!

Wat gebeurt hier?

R: Leerlingen van de Regenboogschool in Hoog Dalem onthullen een buitenkunstwerk van vogelschilder Erik van Ommen dat op Natuurcentrum Gorinchem zal worden opgehangen.

P: Vrijwilligers van Natuurcentrum Gorinchem verrichten een zaterdag lang allerlei klusjes om het centrum weer pico bello te maken voor de bezoekers. De voederplank voor de eenden is lastig helemaal schoon te krijgen.

I: Kinderburgemeester Samuël Heule geeft aftrap World Cleaunup Day bij natuurcentrum Gorinchem. Hij doet dit door symbolisch Nederland schoon te maken.

De komende dagen verschijnen op deze site de volgende opgaven!

advertentie