Afbeelding
Hannie Visser-Kieboom

Doe mee met de Eindejaarsnieuwsquiz! Vraag 11: november

Recreatie

GORINCHEM Het einde van alweer een zeer bijzonder jaar komt in zicht. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen waarom het zo bijzonder was. Maar hoewel dat ene onderwerp net als vorig jaar het nieuws volstrekt domineerde, gebeurde er genoeg om een jaaroverzicht te maken. Dat doen we in de vorm van een quiz.

We tonen uit iedere maand een foto of een uitsnede daarvan. Aan jou de uitdaging om te raden over welk onderwerp het ging. We geven steeds drie mogelijke antwoorden waarbij een letter hoort. Met de goede antwoorden kan je een woord van twaalf letters vormen. Stuur dat woord in naar stad.gorinchem@bdu.nl (dus alleen dat woord van 12 letters en niet deze losse opgave) en maak kans op twee vrijkaarten voor het Internationaal Film Festival Gorinchem of een Bliekenbon!

Welk nieuwstem zien we op deze foto?

N: Op verschillende plaatsen in Gorinchem, met name in Dalem, worden binnenkort tiny houses neergezet. Op het terrein van Van Oord worden verschillende exemplaren prefab voorgebouwd. Toekomstige bewoners slaan hiervoor de symbolische eerste paal.

H: Aan de Laag Dalemseweg werd de eerste paal geslagen voor de kerk die in Gorinchem-Oost moet verrijzen. De kerk komt te staan naast de brede school het Dalemplein en wordt de eerste kerk in dit deel van Gorinchem.

E: De gemeente Gorinchem maakt veel werk van de energietransitie. In de Lingewijk verschijnt in 2022 in biovergister, waarin inwoners van de wijk hun gft-afval kunnen deponeren. Het gas dat met het organische afval wordt opgewekt, wordt direct teruggeleverd aan het gasnetwerk in de wijk. De Lingewijkers zorgen dus voor hun eigen energietoevoer. Een zeer sterk voorbeeld van lokale duurzaamheidsinitiatieven. Op de foto wordt de symbolische eerste paal geslagen door buurtbewoners. 

Morgen de laatste opgave op deze site! 

advertentie