Afbeelding
Jan Noorlandt

Doe mee met de Eindejaarsnieuwsquiz! Vraag 10: oktober

Recreatie

GORINCHEM Het einde van alweer een zeer bijzonder jaar komt in zicht. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen waarom het zo bijzonder was. Maar hoewel dat ene onderwerp net als vorig jaar het nieuws volstrekt domineerde, gebeurde er genoeg om een jaaroverzicht te maken. Dat doen we in de vorm van een quiz.

We tonen uit iedere maand een foto of een uitsnede daarvan. Aan jou de uitdaging om te raden over welk onderwerp het ging. We geven steeds drie mogelijke antwoorden waarbij een letter hoort. Met de goede antwoorden kan je een woord van twaalf letters vormen. Stuur dat woord in naar stad.gorinchem@bdu.nl (dus alleen dat woord van 12 letters en niet deze losse opgave) en maak kans op twee vrijkaarten voor het Internationaal Film Festival Gorinchem of een Bliekenbon!

Wat zien we hier?

C: De reizigerstunnel en het oude perron van station Gorinchem worden gesloopt, zodat een nieuwe voetgangerstunnel gebouwd kan worden.

E: Het treinverkeer ligt een heel weekend stil, nadat een wagon met zand - bedoeld voor werkzaamheden bij station Geldermalsen - is omgekieperd pal voor station Gorinchem.

J: R-net wil zeer binnenkort spoorboekloos gaan rijden op de MerwedeLingelijn. ProRail voert alvast voorbereidende werkzaamheden uit, om de extra belasting van het spoor op te kunnen vangen.

Vandaag en morgen verschijnen de laatste twee opgaven op deze site!

advertentie