De Week van Gebed is 16 en 17 januari in de kerk Oosterlicht
De Week van Gebed is 16 en 17 januari in de kerk Oosterlicht Hannie Visser-Kieboom

Zes kerken in Gorinchem doen mee aan Week van Gebed

10 januari 2023 om 18:26 Religie

GORINCHEM Bij de jaarlijkse Week van Gebed van 15 tot en met 22 januari zijn dit jaar zes kerken betrokken. De bijeenkomsten zijn steeds van 19.30-20.30 uur en het thema is dit jaar ‘Doe goed, zoek recht’ naar een tekst bij het bijbelboek Jesaja. 

Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. Tijdens de Week van gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. De zes deelnemende kerken zijn de Christengemeente, de PKN wijkgemeente Oosterlicht, Gereformeerde kerk vrijgemaakt, V.E.G. de Bron, de Grote Kerk en V.E.G. de Ark. De bijeenkomsten worden achtereenvolgens gehouden in de Rehobothkerk (zondag 15 januari), in Oosterlicht (16 en 17 januari), in de Sion gemeente (18 januari), in de Grote Kerk (19 januari) en in de Ark (vrijdag 20 januari). De organisatie is ni handen van Sjaak Bronkhorst en dominee Anne Rienks. 

De jaarlijkse Week van gebed voor eenheid wordt georganiseerd door MissieNederland, de Raad van Kerken en Samen Kerk in Nederland (SKIN). De organisatoren in Gorinchem zijn Sjaak Bronkhorst en Ds. Anne Rienks.

.

.In de Grote kerk is de gebedsbijeenkomst op 19 januari
advertentie
advertentie