De horeca hoeft ook in 2022 geen terrashuur te betalen in de gemeente Gorinchem
De horeca hoeft ook in 2022 geen terrashuur te betalen in de gemeente Gorinchem Hannie Visser-Kieboom

Raad akkoord met schrappen van terrashuur voor horecaondernemers

Zakelijk Dossier coronavirus

GORINCHEM De gemeenteraad is donderdag unaniem akkoord gegaan met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om horecaondernemers het komend jaar weer de mogelijkheid te bieden haar terrassen uit te breiden. Ook vervalt de terrashuur in 2022 voor de ondernemers.

Wethouder Joost van der Geest: ,,De horeca draagt veel bij aan een levendige stad. In de laatste lockdown is de horeca opnieuw hard geraakt. Het laten vervallen van de terrashuur en de mogelijkheid terrassen uit te breiden biedt ondernemers wat ruimte in deze tijd. Hiermee hopen we steun te bieden en klaar te zijn voor het nieuwe terras- en toeristische seizoen!” Tijdens het debat in de raad over de terrashuur stelde raadslid Pierre Schefferlie voor om de terrashuur ook in 2023 kwijt te schelden. Een motie van raadslid Everdien Hamann (Gorcum Actief) om een denktank in te stellen om nieuwe activiteiten op te starten na de coronapandemie kreeg onvoldoende steun van de overige raadsleden. 

MEER TERRAS In 2020 en 2021 werden deze lokale steunmaatregelen ook ingezet. Horecaondernemers, winkeliers en gemeente maakten samen een plan en kader waaraan de uitbreiding van de terrassen aan moet voldoen. Het betekent dat een terras gebruik maakt van extra vierkante meters uit de openbare ruimte of misschien gebruik maakt van ruimte voor een gevel van buren. In goed overleg biedt het plan uiteindelijk voldoende ruimte op terrassen en in de winkelstraat. Zo is het voor bezoekers en inwoners van de stad prettig en veilig verblijven in de stad. Horecaondernemers ontvangen net als vorig jaar een uitnodiging om de plannen voor het terras te versturen aan de gemeente. Uiteraard moet het plan wel voldoen aan de wet- en regelgeving.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie