Afbeelding
Sardinia Products

Gorinchemse LimonTino-Limoncello weer één van de beste ter wereld

22 maart 2022 om 17:36 Zakelijk

GORINCHEM Robertino Lotto, de in Gorinchem gevestigde Italiaanse ondernemer en distillateur van de vorig jaar in Londen onderscheiden LimonTino limoncello, is er opnieuw in geslaagd om met zijn succesvolle limoncello een grote internationale zilveren prijs in de IWSC-competitie in Londen in de wacht te slepen. Dit betekent dat de Gorinchemse LimonTino limoncello net zoals vorig jaar is uitgeroepen tot één van de beste limoncello’s van de wereld.

Daarnaast ontving Lotto nu ook een bronzen onderscheiding voor de AranTino, een limoncelloversie op basis van alleen sinaasappels. Ook de KEI-likeur, een traditionele limoncello met een twist van sinaasappel, die onder de naam ‘Kei’ exclusief wordt aangeboden door Brabantse slijterijen en wijnhandels, viel bij de jury uitstekend in de smaak, hetgeen ook werd beloond met een bronzen onderscheiding. “Kei” staat in Brabant immers voor alles wat echt leuk, goed, gezellig en gaaf en vooral ook lekker is. In Gorinchem wordt de KEI-likeur momenteel verkocht onder de naam “Fortezza”. Bij velen inmiddels bekend als “de Gorcumse Vestingstad-likeur”.

DÉ INTERNATIONALE COMPETITIE Het betreft de grootste en belangrijkste wine & spirits competitie (IWSC 2022) van de wereld in Londen. Dit is dé internationale competitie op het gebied van wijnen en gedistilleerde dranken, waarbij de kwaliteit wordt beloond met een internationaal erkende prijs. Een jury van internationale experts heeft de beste dranken geselecteerd d.m.v. blindproeverij en een strenge technische keuring

LimonTino Limoncello en AranTino Arancello worden al diverse generaties volgens eigen Italiaans familierecept op ambachtelijke wijze geproduceerd met citroenen en sinaasappelen van de familieboomgaard op Sardinië. De producten zijn verkrijgbaar bij een aantal landelijke slijterijen (o.a. in Gorinchem e.o.). Daarnaast levert men aan de diverse landelijke horeca. De KEI-likeur is vanaf april alleen verkrijgbaar in Brabantse slijterijen en wijnhandels.

Sardinia Products-eigenaar Robertino, geboren in Gorinchem, met de Italiaanse nationaliteit, is uiteraard trots op deze mooie, hoog aangeschreven internationale onderscheidingen. ,,We hebben de smaak te pakken.”

Kijk voor meer informatie op www.sardiniaproducts.nl en www.keilikeur.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie