Eric Vos (links), directeur E-Fiber en Jeroen Wijnen, directeur BAM Telecom.
Eric Vos (links), directeur E-Fiber en Jeroen Wijnen, directeur BAM Telecom. BAM

E-Fiber en BAM sluiten overeenkomst aanleg glasvezel in Gorinchem en Castricum

Zakelijk

GORINCHEM E-Fiber en BAM Telecom hebben een overeenkomst gesloten voor de aanleg van glasvezel in Gorinchem en Castricum. Daarnaast hebben beide partijen een zesjarige overeenkomst getekend voor het beheer en onderhoud van het glasvezelnetwerk van E-Fiber. De werkzaamheden in Gorinchem en Castricum starten dit jaar.

De overeenkomsten betekenen een voortzetting van de bestaande samenwerking tussen E-Fiber en BAM Telecom. E-Fiber is ruim tien jaar actief met glasvezelaansluitingen in Nederland en is hard op weg naar tweehonderdduizend aangesloten adressen. In de komende vijf jaar wil E-Fiber vijfhonderdduizend adressen in heel Nederland aansluiten op glasvezel. De ambitie is huishoudens een snelle internetverbinding van minimaal duizend Mbit/s te bieden.

In de zesjarige overeenkomst voor beheer en onderhoud richt BAM Telecom zich op een integraal beheer van het glasvezelnetwerk van E-Fiber, zoals NOC-faciliteiten, correctief onderhoud, netwerkaanpassingen en na-aansluitingen. De overeenkomst heeft betrekking op circa 125.000 huishoudens.

advertentie