Andrea de Jager.
Andrea de Jager. Eline Lohman

Praktische zaken nu al regelen met De Jager NalatenschapsAfwikkeling

23 november 2022 om 14:34 Zakelijk

GORINCHEM Een stukje rust brengen voor of na een overlijden: dat wil Andrea de Jager met haar bedrijf De Jager NalatenschapsAfwikkeling. Zoals voor alleenstaanden, of echtparen zonder kinderen. Zij doen er goed aan om na te denken over wat ze in bepaalde situaties willen. Andrea kan helpen.Andrea is een spin in het web voor alles dat geregeld moet worden bij een overlijden, qua praktische zaken. Na een overlijden, maar ook daarvoor. Neem het voorbeeld van een alleenstaande vrouw op leeftijd, die nooit getrouwd is en geen kinderen heeft of naaste familie. Ze woont thuis en is nog gezond, maar wat als zij naar een verzorgingshuis moet?

Een praktijkvoorbeeld voor Andrea. ,,De broer van mijn klant was overleden en daarna vroeg ze of ik haar kan helpen. We hebben inmiddels een band met elkaar opgebouwd. We hebben samen besloten dat ik de praktische zaken voor haar ga regelen. Bijvoorbeeld het inschakelen van thuiszorg, ervoor zorgen dat de administratie gedaan blijft worden en een eventuele verhuizing naar een verzorgingshuis. Zo ben ik haar levensexecuteur of gevolmachtigde.” 

Dat betekent ook dat Andrea medische stappen mag zetten voor deze dame. ,,Ik mag met medici praten over haar en ik mag met haar bespreken wat er gedaan moet worden bij uitzichtloos lijden en eventuele euthanasie. Het is heel belangrijk voor met name alleenstaande mensen en echtparen zonder kinderen dat zij dit soort zaken regelen, want dit zorgt voor een gevoel van rust.” 

‘Dit soort zaken’, dat kan van alles betekenen. Bijvoorbeeld het bespreken van uitvaartwensen, Belastingaangiftes doen, abonnementen opzeggen en formaliteiten regelen voor wanneer de erfenis naar een goed doel gaat. Andrea heeft goede contacten met notarissen in de buurt, zoals ArkelStad notarissen, Notarispraktijk Interwaert en Van Leussen Van Den Broek Notarissen. Zij weten Andrea ook te vinden wanneer haar expertise ingeschakeld kan worden voor klanten. Zij ziet zichzelf als een verlengstuk van de notaris. 

Andrea merkt dat veel mensen niet weten dat ‘iemand zoals zij’ bestaat: een jonger iemand die praktische zaken in goede banen kan leiden. ,,Het voelt voor mensen goed en opgeruimd om hun verhaal te doen. Er is ruimte voor emotie en ze kunnen precies aangeven hoe ze zaken geregeld willen hebben. Zo hoef je anderen na je overlijden niet te belasten met rompslomp.” Heeft u het goed geregeld van tevoren? Neem voor advies contact op, via info@djna.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie