Lily van Hoboken komt naar De Boekenkist om voor te lezen. Ze schreef het boek Lisa is gewoon…anders
Lily van Hoboken komt naar De Boekenkist om voor te lezen. Ze schreef het boek Lisa is gewoon…anders Lity van Hoboken

Column De Boekenkist: Lekker lezen

14 januari 2023 om 11:45 Zakelijk

Wij van boekhandel De Boekenkist wensen ieder een nieuw jaar vol inspiratie en leesplezier. Voor nu kijken we met veel plezier uit naar een ‘hoop’ mooie en nieuwe boeken. Daarvoor verheugen we ons al op de maand mei, waarin het laatste deel in de Zeven Zussen-serie ongetwijfeld weer veel liefhebbers trekt. En er staat in mei een nieuw boek over Gorinchem op stapel met de titel ‘Dit was Gorinchem’. Het is altijd weer een feestje om dit aan te mogen kondigen.

Maar we beginnen deze maand met de Nationale Voorleesdagen op woensdag 25 januari. Op deze dag komt Lity van Hoboken naar de winkel om voor te lezen. Lity komt uit Leerdam en heeft een kinderboek geschreven met de titel ‘Lisa is gewoon…anders’. We zorgen ervoor dat er extra ruimte voor mooie kinderboeken in de winkel is ingeruimd. Ons assortiment is -net als anders- vanzelfsprekend helemaal ‘up-to-date’.

Het belang van voorlezen kunnen we niet blijven onderstrepen. Als je jong begint met voorlezen, ontwikkelen kinderen een grotere woordenschat en leren ze zich beter inleven in andere mensen en situaties. De vuistregel is om elke dag minimaal 15 minuten voor te lezen. Dit is natuurlijk ook een heerlijk moment samen met je kind. Begin met plaatjesboeken als ze nog heel klein zijn en benoem wat je ziet. Na een tijdje nemen ze na veel voorleesuurtjes de liefde voor lezen als vanzelfsprekend over van hun ouders. Lekker lezen begint met goed voorlezen, dat is een feit.

Uw boekverkoper,

Dieter Ouwerkerk, www.boekhandeldeboekenkist.nl

advertentie
advertentie