Afbeelding
Markus Heitz

Column: Zomerlezen bij de Boekenkist

4 juni 2022 om 14:45 Zakelijk

Nog een paar weken tot de zomervakantie. Ik ga zelf lekker twee weken kamperen en daarom ben ik al druk bezig om een mooie stapel boeken te verzamelen die mee moet. Ik kijk er altijd erg naar uit om wat meer tijd te hebben om te lezen. Vaak is de stapel boeken die meegaan groter dan de tijd die beschikbaar blijkt. Maar goed, ik heb liever te veel bij me, dan dat ik zonder kom te zitten. De volgende titels gaan zeker mee:

De terugkeer van de dwergen – deel 1 van Markus Heitz
De dwergen serie is in mijn ogen één van de beste fantasyseries die er zijn. En na jaren komt er een nieuw deel uit.
Dit boek speelt honderden cycli na de eerste vijf boeken. De dwerg Goïmron vindt een met de handgeschreven boek dat geschreven is door Tungdil Goudhand, de held uit de eerste delen, Deze dwerg is al heel lang verdwenen, maar dit boek is nog niet zo oud. Goïmron gaat op onderzoek uit en neemt het op tegen mensen, alfen en draken.

Het water bewaart ons – Haro Kraak

Elsa woont al jaren op Schokland, dat door de stijgende waterspiegel weer een eiland is geworden. De samenleving is erg op zichzelf, zo afgesloten van de rest van het land. Elsa is zogenoemde import en heeft zich voor haar geliefde aangepast aan de strenge mores van het eiland. Maar past ze wel echt in deze omgeving?

De tour van toen – Ron Couwenhoven

Ik houd van wielrennen en de verhalen die er omheen horen. In dit boek verzameld Ron Couwenhoven verhalen uit de Tour de France welke zijn verreden tussen 1903 en 1918. Tijdens de tour van dit jaar dompel ik me onder in het verleden.

In juni krijgt u bij aankoop van €15 aan boeken het geschenk Zonnegloren cadeau. In dit geschenk heeft Matthijs van Nieuwkerk 10 korte verhalen verzameld. Een extraatje voor op de vakantiestapel.
Tot ziens in de Boekenkist!


Dieter Ouwerkerk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie