Voor slechts €2,50 is het eerste deel van Dolfje Weerwolfje te koop bij De Boekenkist.
Voor slechts €2,50 is het eerste deel van Dolfje Weerwolfje te koop bij De Boekenkist.

Column De Boekenkist: ,,Geef een boek cadeau’’

7 februari 2023 om 12:55 Zakelijk

GORINCHEM Ook dit jaar doen wij van Boekhandel De Boekenkist weer mee aan de campagne ‘Geef een boek cadeau’. Deze campagne is opgezet om kinderen de mogelijkheid te geven om een eigen bibliotheek te verzamelen. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan, met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Voor slechts €2,50 is daarom het eerste deel van Dolfje Weerwolfje te koop bij ons in de winkel.

Dolfje Weerwolfje behoeft eigenlijk nauwelijks introductie, want is het eerste boek van de inmiddels 25-delige serie over een jongetje dat bij volle maan in een weerwolf verandert. Geschreven door één van de bekendste en meest geliefde kinderboekenschrijvers van Nederland: Paul van Loon.

Dolfje Weerwolfje is ook een boek met een boodschap. Accepteer jezelf zoals je bent, en anderen zoals zij zijn. Wij roepen dan ook iedereen op – onderwijzers, leraren, schoolbesturen, maar ook ouders, grootouders, oom en tantes, noem maar op – om ervoor te zorgen dat ieder kind in Nederland in februari Dolfje Weerwolfje krijgt. Én leest.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen vaker lezen als ze een boek in bezit hebben. En hoe beter de leesvaardigheid van kinderen, hoe meer profijt ze ervan hebben in het vervolg van hun leven. Om ook de kinderen te bereiken die niet zoveel geld te besteden hebben, kan men bij ons ook boeken doneren aan de Speelgoedbank. De campagne start op 10 februari. Meer info op www.geefeenboekcadeau.nl.

Uw boekverkoper,

Dieter Ouwerkerk, www.boekhandeldeboekenkist.nl

advertentie
advertentie