Wim den Besten

Tweede gelijkspel op rij voor GKV Enomics

18 september 2022 om 09:40 Korfbal

GORINCHEM GKV Enomics is er voor de tweede week op rij niet in geslaagd te winnen. In een moeizame wedstrijd kwamen de Gorcumers nooit echt los van de tegenstander. De ploeg stond een groot deel van de wedstrijd wel voor en er waren momenten waarop het de wedstrijd naar zich toe had kunnen trekken, maar Valto counterde op belangrijke momenten met knappe afstandsschoten. Al met al een terecht gelijkspel: 10-10.

GKV Enomics, nog altijd zonder de geblesseerde Jaleesa Hendrikx-Claver en Nienke van der Weijden, maar met de inmiddels van vakantie teruggekeerde Mats den Besten op de bank, begon weer in een jonge opstelling vol met eigen jeugdspelers. Toen om 15:30 uur werd ingefloten door het arbitrale duo, waren de ergste regenbuien gelukkig voorbij. Desalniettemin wist het weer toch een grote impact op de wedstrijd te hebben, want met windkracht 6 is het lastig mikken op een kleine gele korf. Het zijn slechts de voorboden van een nog (te) lang herfstig veldseizoen.

ZEVEN VERSCHILLENDE DOELPUNTENMAKERS Toch lukte het Maren van Krieken na een paar minuten om de wind goed in te schatten: zij schoot de 0-1 op het scorebord. Valto counterde direct met de 1-1. De ploegen wisselden in deze fase de doelpunten af tot de 4-4, waarna GKV Enomics uitliep naar 4-6 dankzij een wat gelukkige, maar daardoor niet minder mooie doorloopbal van Guido Messerschmidt. En van geluk kan je eigenlijk niet spreken, als je iedere week zo’n doelpunt maakt. GKV Enomics had het overwicht en leek met twee doelpunten voorsprong de rust in te gaan, maar na een enkelblessure van Remco Ouwerkerk was de ploeg heel kort van de wijs en Valto scoorde in 30 seconden twee keer. Bij rust stond het 7-7 met 7(!) verschillende doelpuntenmakers aan de kant van GKV Enomics.

STUIVERTJE WISSELEN Waar in de eerste helft nog een acceptabel aantal doelpunten gescoord werd, viel het de tweede helft helemaal stil. Mats den Besten werd gebracht voor Remco Ouwerkerk, die zijn geblesseerde enkel even moest laten rusten. Bart van Leeuwen schoot op dat moment voor het eerst in lange tijd Valto weer naar de voorsprong. Niek van der Weijden counterde direct met een afstandsschot. Het bleef stuivertje wisselen, met telkens GKV Enomics aan de goede kant van de score. Guido Messerschmidt met de 8-9; Niek van der Weijden met de 9-10. Van der Weijden leek vervolgens nog twee keer een strafworp te verdienen, maar werd beide keren onverklaarbaar teruggefloten voor doordringen. Valto scoorde met een volley van 8 meter de gelijkmaker en beide ploegen wisten niet meer te scoren. Een gelijkspel is terecht, maar toch houdt GKV Enomics er vanwege de tumultueuze eindfase een zure nasmaak aan over.

Valto klimt hierdoor naar de eerste plaats, gevolgd door Excelsior, dat gelijkspeelde tegen Nieuwerkerk. Swift wint van KCR en ONDO wint verrassend ruim bij Koag. Tot nu toe is totaal onduidelijk wie zich favoriet mag noemen in de poule en wie tegen degradatie gaat strijden, en dat is alleen maar leuk.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Niek van der Weijden 3, Guido Messerschmidt 2, Maren den Besten 1, Maren van Krieken 1, Remco Ouwerkerk 1, Rachel Romijn 1, Pepijn Kuijntjes 1