Van beginner tot bloedfanatieke competitiespeler; iedereen kan bij BC Raptim terecht.
Van beginner tot bloedfanatieke competitiespeler; iedereen kan bij BC Raptim terecht. BC Raptim
kom bij de club

Gezelligheid staat voorop bij Badmintonclub Raptim Gorinchem

Overig

[GORINCHEM] De meest gezellige badmintonvereniging van Gorinchem. Zo noemen de badmintonners hun club BC Raptim. Voorzitter Roy de Wit kan dat alleen maar beamen: ,,BC Raptim is een enorm gezellige vereniging waar voor iedereen plaats is: van beginner tot aan bloedfanatieke competitiespeler.”

door Mirjam de Swart

BC Raptim bestaat sinds 1957, de club is inmiddels dus 64 jaar oud. Na een aantal minder goede jaren zit de badmintonvereniging weer flink in de lift. De vereniging telt op dit moment zo’n 120 leden van alle leeftijden. ,,Onze jongste lid is 6 jaar oud en ons oudste lid is de 80 gepasseerd”, aldus De Wit.

De vereniging traint elke woensdagmiddag en -avond in De Oosterbliek. Op vrijdagavond zijn de badmintonners te vinden in de Van Rappardhal. ,,Na de training is daar altijd ruimte voor een gezellige naborrel. Voor sommige misschien wel het belangrijkste del van de avond”, zegt De Wit met een knipoog. 

,,Wij zijn een gezellige vereniging met een sportieve, competitieve kant. Recreëren en het samen spelen staan bij ons voorop, maar ook de fanatieke competitiespeler voelt zich bij ons thuis. Trainer Daan Tahitu weet hen ook echt helemaal af te te beulen. Het is bijna niet te geloven dat hij dezelfde man is die ook de pupillen traint. Hen leert hij spelenderwijs de fijne kneepjes van het badmintonnen. Tijdens deze trainingen is er ook veel aandacht voor de motoriek van de pupillen.”

TOERNOOIEN De gezelligheid die zo ontzettend belangrijk is voor de Gorcumse badmintonvereniging is ook terug te zien in de vele activiteiten die het hele jaar door worden georganiseerd: jeugdtoernooien, ouder-kindtoernooien, introductietoernooien. ,,We organiseren allerlei leuke activiteiten door het hele jaar heen, vanwege corona heeft dat het afgelopen jaar wat stilgelegen, maar we hopen dat weer snel op te kunnen pakken.”


BC Raptim is een leuke vereniging voor jong en oud.

NOVOS Waar De Wit met name trots op is is de unieke samenwerking met Novos, een stichting die verschillende sportactiviteiten voor mensen met een beperking organiseert. Badminton is één van de sporten die door Novos wordt aangeboden. Beide badmintonverenigingen sluiten het seizoen af met een koppeltoernooi. ,,Een speler van Novos en een speler van Raptim vormen dan een koppel. Dit is het allerleukste toernooi van het jaar waar iedereen altijd weer ontzettend naar uitkijkt. Het leidt soms tot hilarische taferelen, want sommige spelers van Novos hebben een concentratieboog van niks. Maar daar gaat het bij dit toernooi ook helemaal niet om, met elkaar hebben we de grootste lol. Grenzen verdwijnen en iedereen is gelijk.” 

CAMPINGTON Volgens De Wit heeft het badminton dat bij BC Raptim wordt gespeeld weinig te maken met het spelletje badminton dat menigeen op de camping speelt. ,,Campington noemen wij dat”, lacht De Wit. ,,Badminton is een ontzettend leuke sport. je staat geen moment stil en het is dus behoorlijk intensief. tegelijkertijd is het een sport die je snel oppakt. De spelregels zijn niet al te moeilijk en over het algemeen lukt het iedereen wel om een shuttle over een net te slaan. Vervolgens leer je bij ons allerlei technieken waardoor je spel al snel vooruit gaat.”

BC Raptim is ook één van de weinig clubs in Gorinchem die in de zomervakantie gewoon doorsport, vertelt De Wit. ,,Daar zijn we als vereniging best wel trots op.” Of er nog ambities zijn voor de komende jaren? De Wit denkt even na. ,,Ooit hadden we een wachtlijst voor de jeugd. Zodra we weer een wachtlijst hebben, heb ik mijn doel bereikt. Het is lastig de jeugd aan je te binden. Nu spelen we met twee halve zalen wat betreft de jeugd. dat mogen van mij wel twee volle zalen worden.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar de sport in het algemeen en BC Raptim in het bijzonder? Voor mensen die kennis willen maken met de sport en de vereniging biedt BC Raptim een maand gratis kennismaking. Ook voor een racket kan worden gezorgd. Voor de beginnende badmintonspeler is er op de woensdagavond een beginnerstraining. 

Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.bcraptim.nl

Om je vereniging of club eens stevig in het zonnetje te zetten, hebben we een speciale rubriek in het leven geroepen: KOM BIJ DE CLUB. Voor een beperkt bedrag wordt jouw club uitgebreid in het zonnetje gezet, met een groot verhaal en mooie foto(‘s). Eindelijk kun je nu eens goed vertellen wat jouw club zo mooi maakt, welke activiteiten er allemaal zijn, hoe je lid wordt en wat je daar allemaal voor krijgt.
Interesse om jouw club of vereniging in de schijnwerpers te zetten op de pagina KOM BIJ DE CLUB, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0184-448965

 

Het koppeltoernooi is het gezelligste toernooi van BC Raptim.
advertentie
advertentie