Pieter Pijnenburg (voor) en Lars de Kooter (achter)
Pieter Pijnenburg (voor) en Lars de Kooter (achter) Bart Wijnja

Zes NK-medailles voor trio Biesboschzwemmers

13 september 2021 om 12:10 Overig

WERKENDAM/SLEEUWIJK Na weken van voorbereiding was het afgelopen weekend eindelijk zover: de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) open water zwemmen en Biesbosch Open Water Race (BOWR) georganiseerd door de Biesboschzwemmers. Namens de Biesboschzwemmers namen zeven zwemmers deel aan het ONK-gedeelte en negen aan de BOWR. De oogst van twee dagen zwemmen was tijdens de NK twee goud, drie zilver en één brons. Tijdens de BOWR kwamen daar nog vier gouden medailles bij.

Lars de Kooter en Pieter Pijnenburg waren degenen die beiden een Nederlandse titel wisten te veroveren en daarvoor een medaille en diploma kregen. Lars werd Nederlands kampioen op de 3000 meter schoolslag bij de jongens tot en met 17 jaar en Pieter deed dit bij de senioren. Beiden wisten daarnaast nog een zilveren medaille te veroveren. Lars zwom naar de tweede plaats in zijn eigen categorie, de 12 en 13-jarigen, op de 1500 meter schoolslag en Pieter wist op de 2000 meter schoolslag bij de masters 20-29 jaar naar het zilver te zwemmen. Ook voor Sander van Elburg was er een zilveren medaille op de 2km schoolslag, hij deed dit bij de 30-39 jarigen. De laatste medaille was voor Sander en dit was een bronzen medaille, hij deed dit op de 3000m vrije slag bij de masters in dezelfde categorie als bij de schoolslag. Naast deze drie heren kwamen ook Nadine Scheeve, Robin Iking, Richard Tiemstra en Ingmar Visser aan de start. Nadine en Robin legden de 5km vrije slag af en Richard had zich ingeschreven voor de 3000m vrije slag en wist deze in een keurige tijd af te leggen. Ingmar eindigde net naast het podium op de 2000m schoolslag bij de masters.

KWARTET GOUD VOOR TEAMBBZ Vanwege de organisatie van het ONK was het programma van de BOWR aangepast. De afstanden langer dan 1000 meter waren geschrapt, maar dat hield niet in dat er een uitgekleed programma was. Sander wist op de 1000 school- en vrije slag naar het goud te zwemmen bij de masters. Voor Pieter en Lars was er goud op de 1000 schoolslag bij respectievelijk de senioren en jeugd (12-17 jarigen).

Naast deze drie heren kwamen er dus nog negen zwemmers aan de start. Amy de Kooter was de allerjongste deze dag en zij wist de 500 meter vrije slag af te leggen. Net als Amy nam ook Julia Zeldenrust voor de eerste keer deel aan een open water wedstrijd. Zij zwom de 500 schoolslag en had de pech dat ze niet in de uitslag kwam omdat ze het doek maar met één hand had aangeraakt. Anne Lisman debuteerde ook, maar dan op een nummer. Zij zwom voor de eerste de 1000 meter vrije slag. Net als Anne zwommen ook Sanne van Pol, Redine van Breugel en Nadine Scheeve de 1000m ‘vrij’. Sanne was de snelste van deze drie voor Nadine en Redine.

KANJERS TIJDENS ALSHETJERAAKT Na al het wedstrijdgeweld werden er ook nog prestatietochten georganiseerd waarvan het geld naar ALShetjeraakt gaat. Er kon worden gekozen uit de 1000, 2000 en 5000 meter en van de 60 deelnemers verdeeld over deze drie nummers was een deel lid van de Biesboschzwemmers. Ook was er deelname op de 250 en 500 meter, wat een mooi begin kan zijn voor volgend jaar om dan deel te nemen aan één of meerdere wedstrijden.

Met het ONK en BOWR kwam er al weer een einde aan het openwaterseizoen. Voor de Biesboschzwemmers bestond dit in eigen land uit één wedstrijd en het is te hopen dat er volgend jaar weer een volle kalender is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie