Jan Noorlandt

Derby tussen Sleeuwijk en Woudrichem eindigt onbeslist

5 maart 2022 om 21:20 Voetbal

SLEEUWIJK Zaterdag hebben Sleeuwijk en Woudrichem met 1-1-gelijkgespeeld in Sleeuwijk. ,,Een terechte uitslag, de eerste helft waren zij beter en de tweede helft wij’’, blikt Woudrichem-trainer Gerrie Schaap terug op de wedstrijd waar veel publiek bij aanwezig was. ,,Wij hadden gehoopt om onze voorsprong in de eerste heltft verder uit te breiden maar achteraf gezien is een gelijkspel terecht’’, aldus Sleeuwijk-trainer Antoine van Pelt.

Sleeuwijk – Woudrichem 1-1

1-0 Petar Micic 9’

1-1 Senna Kant 56’

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en al na negen minuten voetballen maakte Petar Micic de openingstreffer voor Sleeuwijk. ,,Een terechte voorsprong voor de thuisclub.’’ Er waren vervolgens nog enkele kansen voor het overtuigend spelende Sleeuwijk, onder andere Maik Kemmeren was nog dichtbij de 2-0. Na drie kwartier voetballen bleef het echter bij 1-0.

In de tweede helft nam Woudrichem, na wat omzettingen, het initiatief over en in de 56ste minuut zorgde Senna Kant voor de terechte gelijkmaker. Hierna waren de meeste kansen op nog een treffer voor Woudrichem maar ook de bezoekers kwamen niet verder dan een doelpunt. De derby eindigde daarom ook in 1-1.

Door het gelijkspel staat Woudrichem zevende en Sleeuwijk elfde in de 2e klasse F. Volgende week komt de Zwerver, de huidige nummer zes, uit Kinderdijk op bezoek in Woudrichem. Sleeuwijk speelt komende week thuis tegen Wieldrecht, de huidige nummer 4.