Unitas en Groene Ster houden elkaar in evenwicht

6 maart 2022 om 18:39 Voetbal

GORINCHEM Unitas heeft zondag met 1-1-gelijkgespeeld thuis tegen Groene Ster uit Heerlerheide. Tijdens het duel tussen de nummer 3 en 4 in de Derde Divisie B, dat werd begeleid door de vrouwelijke arbiter Shona Shukrula, werden er twee doelpunten afgekeurd. ,,Achteraf verliep de wedstrijd best aardig voor ons en het was een mooi visitekaartje voor de club, een terecht gelijkspel gezien de krachtsverhoudingen’’, blikte Unitas-trainer Hans de Jong terug op de wedstrijd.

Unitas – Groene Ster 1-1

1-0 Everon Pisas 52’

1-1 Joey Dekkers 71’

Unitas begon sterk aan het duel, er waren een paar kansen op de openingstreffer. Na een ongeveer halfuur nam Groene Ster het initiatief over en kregen ze enkele grote mogelijkheden om de 0-1 te maken. Dit doelpunt leek ook te vallen maar hij werd afgekeurd wegens buitenspel. ,,Het was echt een wedstrijd met verschillende fases waarin beide ploegen om en om de bovenliggende partij waren.’’ Bij het rustsignaal stond het nog altijd 0-0.

In de tweede helft opende Unitas ,,heel erg sterk.’’ Na een klein uur voetballen was het Everon Pisas die de verdiende 1-0 maakte voor de thuisploeg. Hierna volgden er nog enkele grote kansen van onder andere Medhanie Habtemariam en werd er een doelpunt van Daniel Alexander afgekeurd. ,,Aan het begin van de tweede helft hadden wij verder uit moeten lopen op Groene Ster.’’ Rond de 71ste minuut maakte Joey Dekkers de gelijkmaker namens de bezoekers met een rake kopbal uit een hoekschop. Hierdoor was de thuisploeg ,,even van slag’’ maar rond de slotfase herpakte Unitas zich weer en waren er nog een paar kansen op de 2-1. Deze werden echter allemaal gemist en zo bleef het bij 1-1.

Door het gelijkspel blijft Unitas 3e staan in de Derde Divisie B. Volgende week speelt het elftal van De Jong uit tegen Quick, de huidige nummer elf, in Den Haag.