Theo Bos

Unitas verliest met tien man op eigen veld van UNA

20 maart 2022 om 19:12 Voetbal

GORINCHEM Unitas heeft zondag met 1-4 verloren van UNA uit Veldhoven. ,,Na de rode kaart hebben wij UNA goed tegengehouden in de tweede helft’’, blikte Unitas-trainer Hans de Jong terug op de wedstrijd.

Unitas – UNA 1 - 4

De thuisploeg begon redelijk goed aan de wedstrijd. ,,We kregen in de openingsfase aardig wat kansen.’’ In de 15e minuut was het echter UNA dat de score opende,  en vier minuten later maakten de bezoekers ook meteen de 0-2. In de 32ste minuut maakte Esey Kiflom Tsegay de aansluitingstreffer voor Unitas, maar heel lang kon de thuisploeg daar niet van genieten omdat het drie minuten later alweer 1-3 stond. Kort daarop kreeg Unitas-speler Yohannes Tilahun Tefera ook nog een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler en zo moest de thuisploeg nog meer dan een helft met een man minder spelen. Tot overmaat van ramp voor Unitas maakte UNA uit de gekregen vrije trap ook nog de 1-4.

In de tweede helft was het vooral verdedigen voor de thuisploeg, omdat het een man minder op het veld had staan. Daan Goes was nog dichtbij de 2-4 maar zijn schot ging mis. In de tweede helft kwamen beide ploegen verder niet meer tot scoren.

Door de nederlaag zakt Unitas naar de negende plek in de Derde Divise B. Komende woensdag komt Blauw Geel’38/JUMBO uit Veghel, de huidige nummer dertien, op bezoek in Gorinchem.