Negental Kozakken Boys wint van TEC in bizarre slotfase

26 maart 2022 om 20:52 Voetbal

TIEL Kozakken Boys heeft zaterdag met 0-1 gewonnen van TEC in Tiel, het doelpunt voor de Werkendammers viel pas diep in de blessuretijd. ,,Een bizarre wedstrijd’’, aldus Kozakken Boys-trainer Michel Langerak.

TEC – Kozakken Boys 0-1

0-1 Sven van Ingen 95’

In de eerste helft waren de ploegen gewaagd aan elkaar. De bezoekers hadden een paar afstandsschoten en TEC raakte de lat. ,,Het was geen kwaliteitswedstrijd.’’ Na drie kwartier gespeeld te hebben was het nog altijd 0-0.

Het spelbeeld uit de eerste helft bleef in stand tot Kozakken Boys-speler Elvio van Overbeek in de 64ste minuut een directe rode kaart kreeg. Hierdoor werden de bezoekers meer in het defensief gedwongen. In de 91ste minuut kreeg ook Leon Bot een rode kaart en zo stonden er nog maar negen Werkendammers op het veld. Ondanks het feit dat de bezoekers met twee man minder speelden was het Sven van Ingen die in de 95ste minuut de 0-1 maakte, en de held van de dag werd bij Kozakken Boys.

Door de overwinning staat Kozakken Boys veertiende in de Tweede Divisie. Volgende week komt Excelsior Maassluis, de huidige nummer twaalf, op bezoek in Werkendam.