Jan Noorlandt

Koploper SVW wint nipt van Sleeuwijk

26 maart 2022 om 21:16 Voetbal

SLEEUWIJK SVW heeft zaterdag met 0-1 gewonnen van Sleeuwijk. ,,Een zeer zure uitslag, op basis van de eerste helft was een gelijkspel terecht geweest’’, blikte Sleeuwijk-trainer Antoine van Pelt terug op de wedstrijd. ,,Een moeizame maar belangrijke zege’’, aldus SVW-leider Patrick Sleeuwenhoek.

Sleeuwijk – SVW 0-1

0-1 Musab Abdirahman 88’

Aan het begin van de wedstrijd was er meteen een grote mogelijkheid voor SVW. De inzet van Abdurahman Ahmed Kelifa werd echter tegengehouden. Hierna had Sleeuwijk het betere spel en waren er een paar kansen voor Ruben Siland en Jeffrey Molhoek. Deze kansen gingen echter ook allemaal mis en daarom was het bij het rustsignaal nog 0-0.

In de tweede helft werden de bezoekers steeds sterker en Mounir el Ouazizi was heel dicht bij de openingstreffer in de 80ste minuut, Sleeuwijk-doelman Corné Dekker hield zijn ploeg op de been door de inzet te keren. Vlak voor tijd, in de 88ste minuut, ging het toch nog mis voor de thuisploeg. Musab Abdirahman zorgde ervoor dat SVW op 0-1 kwam.

Door de overwinning blijft SVW koploper in de 2e klasse F. Volgende week komt Tricht, de huidige nummer tien, op bezoek in Gorinchem. Sleeuwijk staat door de nederlaag dertiende. Komende dinsdag speelt het elftal van Van Pelt een inhaalwedstrijd uit tegen Arkel, dat veertiende staat.