Ab Donker

Koploper Gemert maatje te groot voor sterk Unitas

3 april 2022 om 18:47 Voetbal

GEMERT Unitas heeft zondag niet kunnen stunten tegen Gemert. Het werd 3-1 voor de koploper. ,,Ondanks het verlies hebben wij een zeer sterke eerste helft gespeeld’’, blikte Unitas-trainer Hans de Jong terug op de nederlaag.

Gemert - Unitas 3-1

0-1 Robert Mutzers 22’

1-1 Joost Habraken 45’

2-1 Bram Jacobs 69’

3-1 Ralf Kemper 79’

Aan het begin van de wedstrijd nam Unitas, in het hol van de leeuw, het initiatief . Robert Mutzers was al in de vijfde minuut dichtbij de openingstreffer, zijn kopbal raakte echter de lat. Kort daarop werd een inzet van Jeremy van Uunen gekeerd door de doelman van Gemert. Na ongeveer een kwartier voetballen leek Mutzers zijn doelpunt te krijgen, helaas voor hem werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Toch hoefde hij niet lang meer te wachten op zijn treffer want in de 22ste minuut zorgde Mutzers dan toch voor de 0-1. Unitas bleef hierna sterk spelen maar vlak voor rust kwam de koploper toch nog langszij door een doelpunt van Joost Habraken.

In de tweede helft hadden beide ploegen kansen om de voorsprong te pakken, Everon Pisas was namens Unitas gevaarlijk met een schot op de paal. In de 69ste minuut was het Bram Jacobs die de thuisploeg echter op voorsprong bracht. Toen Ralf Kemper in de 79ste minuut ook nog de 3-1 maakte was het gedaan met de wedstrijd en bleven de drie punten definitief in Gemert.

Door de nederlaag staat Unitas negende in de Derde Divisie B. Komende woensdag speelt het elftal van De Jong een inhaalwedstrijd uit tegen OSS’20, de huidige nummer acht.