SVS’65 en Herovina spelen gelijk na vreemde tweede helft

9 april 2022 om 19:25 Voetbal

SPIJK SVS’65 en Herovina hebben zaterdag met 2-2-gelijkgespeeld. Vooral de dubieuze beslissingen van de scheidsrechter in de tweede helft zorgden voor veel gespreksstof achteraf. ,,Dankzij de spelers van beide ploegen is het niet uit de hand gelopen, de scheidsrechter maakte er meer van dan dat het was’’, aldus SVS’65-trainer José van de Ven. ,,Het enige wat de scheidsrechter goed kon vandaag was zijn kaarten omhooghouden’’, blikte Herovina-trainer Marcel de Groot terug op de bijzondere middag.

SVS’65 – Herovina 2-2

1-0 Maikel van Schaften 6’

1-1 Jesse van Vliet 20’

2-1 Sam Muilenburg 55’

2-2 Jesse van Vliet 90’

SVS’65 begon erg goed aan de wedstrijd, al in de zesde minuut zorgde Maikel van Schaften voor de 1-0. ,,Aan het begin van het duel hadden we het goed onder controle.’’ Herovina kwam langzaam wel beter in de wedstrijd en in de 20ste minuut zorgde Jesse van Vliet voor de gelijkmaker namens de bezoekers. Bij het rustsignaal waren de ploegen nog altijd in evenwicht.

De thuisploeg startte sterk in de tweede helft, Sam Muilenburg bracht SVS’65 in de 55ste minuut op een 2-1-voorsprong. Dit doelpunt was volgens de grensrechter van Herovina echter buitenspel, de scheidsrechter ging daar niet mee akkoord en na een opstootje werd de grensrechter van de bezoekers vervangen en bleef het 2-1. Heel lang leek de thuisploeg er met de winst vandoor te gaan maar vlak voor tijd zorgde van Vliet toch nog voor de 2-2. Direct na de aftrap kreeg de thuisploeg nog een gevaarlijke aanval, maar de scheidrechter blies de wedstrijd al af voordat die aanval voorbij was, uit het schot dat daar nog uit kwam werd nog gescoord, wat tot woedde leidde bij de spelers van Spijk. ,,Ik heb dit zelden meegemaakt, het was een bijzondere middag die iedereen in verbijstering achterliet.’’

Door het gelijkspel staat SVS’65 negende in de 4e klasse E. Komende dinsdag speelt het elftal van Van der Ven een inhaalwedstrijd uit tegen streekgenoot Asperen, de huidige nummer vier. Herovina staat zevende en speelt komende zaterdag thuis tegen Lekvogels, die momenteel tiende staan, uit Lexmond.