Archief BDUmedia

Kozakken Boys kan niet stunten tegen koploper Katwijk

9 april 2022 om 21:27 Voetbal

KATWIJK Kozakken Boys heeft zaterdag met 2-0 verloren van Katwijk. ,,We hebben verdedigend zeer goed gespeeld, aanvallend moeten we iets meer gaan doen’’, blikte Kozakken Boys-trainer Michel Langerak terug op de nederlaag.

Katwijk – Kozakken boys 2-0

1-0 Jeffrey van Nuland (E.D.) 13’

2-0 Tim Freriks 94’

De bezoekers begonnen het duel erg defensief tegen de koploper. In de dertiende minuut kwam Katwijk op 1-0 door een ongelukkig eigen doelpunt van Jeffrey van Nuland. ,,Hierna gaven wij eigenlijk niks meer weg.’’ Na 45 minuten voetballen was het nog altijd 1-0.

In de tweede helft was Kozakken Boys af en toe ook gevaarlijk bij het doel van Katwijk. Al waren de meeste kansen nog steeds voor de koploper. Vlak voor tijd, in de 92ste minuut, kreeg Sven van Ingen een enorme kopkans die maar net werd gestopt door de doelman van Katwijk. Uit de omschakeling die volgde op deze kans maakte Tim Freriks nog de 2-0.

Door de nederlaag staat Kozakken Boys zestiende in de Tweede Divisie. Volgende week komt Jong Sparta, de huidige nummer vier, op bezoek in Werkendam.