Theo Bos

Unitas en JOS Watergraafsmeer delen de punten

10 april 2022 om 19:46 Voetbal

GORINCHEM Zondag heeft Unitas met 0-0-gelijkgespeeld thuis tegen JOS Watergraafsmeer. Opvallend aan de wedstrijd waren de twee afgekeurde doelpunten in de eerste helft.

Unitas – JOS 0-0

Vanaf het begin van de wedstrijd was de thuisploeg de bovenliggende partij, in de 11e minuut leek Robert Mutzers Unitas op 1-0 te zetten. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Nog geen tien minuten later was het opnieuw Mutzers die raakschoot, maar ook deze keer zorgde buitenspel ervoor dat de treffer niet doorging. Bij het rustsignaal waren de ploegen nog altijd in evenwicht.

Ook in de tweede helft bleef Unitas de gevaarlijkste ploeg. Onder andere Medhanie Habtemariam was dichtbij de 1-0, zijn inzet belandde echter op de paal. ,,Wij waren eigenlijk 89 minuten de betere ploeg, alleen tegen het einde van de wedstrijd had JOS een grote kans’’, aldus Unitas-trainer Hans de Jong. Vlak voor het eindsignaal kregen de bezoekers een een-op-een kans, Unitas-doelman Ronald Vlot wist zijn team echter in de wedstrijd te houden.

Door het gelijkspel staat Unitas tiende in de Derde Divisie B. Komende zaterdag speelt het elftal van De Jong uit tegen Groene Ster, de huidige nummer drie, in Heerlerheide.