Ab Donker

SVS’65 verslagen door veerkrachtig Unitas (zaterdag)

23 april 2022 om 20:12 Voetbal

SPIJK SVS’65 heeft zaterdag met 1-4 verloren van Unitas. ,,Wij hadden verder uit moeten lopen na onze 1-0’’, aldus SVS’65-trainer José van der Ven. ,,Het was een slechte wedstrijd die wij goed hebben gewonnen’’, blikte Unitas-trainer Othman Bouchaten terug op het duel.

SVS’65 – Unitas 1-4

1-0 Willem Looijen 23’

1-1 Brayan Ilunga Cabolanza 45’

1-2 Pascal van Arkel 47’

1-3 Rudy Schrijver 82’

1-4 Job Lanting 90’

Aan het begin van de wedstrijd had Unitas de overhand, maar SVS’65 nam het initiatief al snel over. In de 23ste minuut zette Willem Looijen de thuisploeg op een 1-0-voorsprong. SVS’65 leek met een voorsprong de rust in te gaan, tot Brayan Ilunga Cabolanza vlak voor tijd toch nog de gelijkmaker op het scorebord zette.

Vrijwel direct aan het begin van de tweede helft maakte Pascal van Arkel de 1-2. ,,Deze klap kwamen wij eigenlijk nooit meer te boven.’’ Toen Rudy Schrijver in de 82ste minuut ook nog de 1-3 maakte was het definitief gedaan met SVS’65. ,,Hij schoot hem vanaf 20 meter strak in de kruising.’’ Vlak voor tijd zorgde Job Lanting ook nog voor de 1-4.

Door de nederlaag staat SVS’65 negende in de 4e klasse E. Volgende week speelt het elftal van Van der Ven uit tegen ZBC’97, die momenteel tweede staan, in Zwijndrecht. Unitas staat door de overwinning vijfde. Volgende week komt Leerdam Sport’55, de huidige nummer elf, op bezoek in Gorinchem.