De eindsprint van Arkel werd ingezet tijdens de wedstrijd op 16 april tegen Woudrichem
De eindsprint van Arkel werd ingezet tijdens de wedstrijd op 16 april tegen Woudrichem Jan Noorlandt
Analyse

De wederopstanding van Arkel

Voetbal

ARKEL ,,Wij blijven erin’’, met deze woorden sloot Arkel-trainer Leon Elands, een aantal weken geleden, het wekelijkse interview na de wedstrijd af. Op dat moment stond Arkel al geruime tijd laatste in de 2e klasse F. Wat weinigen zich echter hadden kunnen voorstellen, is dat het team van Elands sindsdien geen enkele wedstrijd meer zou verliezen. Een ware eindsprint was ingezet.

door Marnix van Oort

Deze eindsprint begon tijdens de wedstrijd tegen Woudrichem op 16 april. Na twee kleine nederlagen tegen respectievelijk Wilhelmina’26 en De Zwerver werden de ‘Woerkumers’ met 3-0 verslagen op Sportpark Schoonzigt. Sindsdien werden de punten aaneengeregen door Arkel. Tegen Altena en EBOH werd gelijkgespeeld en degradatieconcurrent Drechtstreek werd met 2-3 aan de kant gezet, waardoor Arkel van de laatste plaats afging. Als kers op de taart werd dinsdag 11 mei met 2-1 gewonnen van titelkandidaat Roda Boys/Bommelerwaard, waardoor Arkel definitief weer de aansluiting heeft met de andere ploegen onderaan de 2e klasse F.

VAN HORIK EN DE JONG De meeste treffers in deze laatste paar wedstrijden kwamen van Corné van Horik en Youri de Jong (de broer van Frenkie). Samen waren de twee goed voor vijf van de negen treffers van Arkel in de laatste vijf wedstrijden. De andere doelpunten werden verzorgd door Wesley Swets, Jordi van Mill, Jesse Hoogewoning en IJsbrand van Eldik, die elk één keer wisten te scoren.

Ondanks de goede reeks blijft het spannend voor Arkel. Met 23 punten staat de ploeg van Elands nog altijd één-na-laatste, al is het verschil met Drechtstreek (12e) en Heukelum (11e) maar 2 en 3 punten. Ook het programma is niet in het voordeel van Arkel. Er wachten namelijk nog wedstrijden tegen Wieldrecht (8e), dat dinsdag van koploper SVW won, koploper SVW zelf, het in goede vorm verkerende Tricht (6e) en tot slot het goed georganiseerde GJS (3e) dat maar weinig tegendoelpunten krijgt.

Kortom het zullen nog zeer spannende weken worden op Sportpark Schoonzigt, want Arkel is nog lang niet veilig. Wat echter vaststaat, is dat het elftal van Elands zal strijden voor elk punt en dat iedere ploeg het lastig zal hebben tegen Arkel. Want wat meerdere trainers al hebben beaamd dit seizoen komt keer op keer uit: ,,Iedereen kan van iedereen winnen in de 2e klasse F.’’

advertentie