Afbeelding
Ab Donker

Schelluinen doet wat het moet doen en pakt titel na puntenverlies concurrenten

Voetbal

SCHELLUINEN Schelluinen is zaterdag kampioen geworden van de 3e klasse D na een ruime overwinning op Sparta’30. Doordat concurrenten GVV’63 en SV BLC allebei verloren is het elftal van Richard van Gils in de laatste speelronde niet meer te achterhalen. ,,We hadden niet verwacht dat beide concurrenten vandaag zouden verliezen, daarom hadden we nog niet veel voorbereid na afloop’’, blikte Van Gils terug

Schelluinen – Sparta’30 5-0 

1-0 Yannick de Bondt 2’

2-0 Pascal van Delden 5’

3-0 Pascal van Delden 15’

4-0 Pascal van Delden 55’

5-0 Diego Kemp 65’

Schelluinen kende een droomstart. Al na een kwartier spelen stond het maar liefst 3-0 voor de thuisploeg, door treffers van Yannick de Bondt en Pascal van Delden (2x). Tot aan het rustsignaal bleef het vervolgens 3-0.

Tijdens de pauze bleek dat concurrenten GVV’63 en SV BLC het allebei moeilijk hadden en het kampioenschap eventueel vandaag al kon worden behaald. Schelluinen ging ondertussen vrolijk verder met scoren tegen de bezoekers. Van Delden maakte in de 55ste minuut zijn hattrick compleet en Diego Kemp zette zijn naam tot slot ook nog op het scorebord.

Schelluinen zal, dankzij het kampioenschap, volgend seizoen uitkomen in de 2e klasse. De laatste wedstrijd van dit seizoen zal volgende week worden gespeeld uit tegen NOAD’32, de huidige nummer dertien, in Wijk en Aalburg.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie