Afbeelding
Ab Donker

Doek valt voor gehavend Sleeuwijk na nieuwe nederlaag

Voetbal

DORDRECHT Sleeuwijk heeft zaterdag met 3-1 verloren van Wieldrecht en is definitief gedegradeerd naar de derde klasse. Het verschil met concurrent Arkel was voorafgaand aan het duel twee punten, maar omdat Arkel met 2-4 won van Tricht is het verschil in de laatste speelronde niet meer te overbruggen voor Sleeuwijk. ,,Het is gebeurd, we hebben tot het eind ons best gedaan. Nu uithuilen en opnieuw beginnen’’, blikte Sleeuwijk-trainer Antoine van Pelt terug.

Wieldrecht - Sleeuwijk 3-1

Sleeuwijk, dat met drie spelers van de onder negentien aantrad tegen Wieldrecht, keek al snel tegen een achterstand aan. In de 24ste minuut werd het namelijk 1-0 voor Wieldrecht. De schade bleef daarbij want bij het rustsignaal stond het nog altijd 1-0.

In de tweede helft werden de bezoekers steeds sterker en Petar Micic trok de stand gelijk na een uur voetbal. Rond de 80ste minuut leek Jeffrey Molhoek de held van de dag, voor Sleeuwijk, te worden doordat hij de bal over de doelman van Wieldrecht heen lobde. Zijn inzet ging echter via de onderkant van de lat er weer uit. Meteen daarna ging het fout voor Sleeuwijk, want Wieldrecht maakte direct na de gemiste kans van Molhoek de 2-1. ,,Typerend voor ons seizoen.’’ Sleeuwijk ging vervolgens met de moed der wanhoop naar voren. Wieldrecht maakte daar echter gebruik van door met een snelle tegenaanval ook de 3-1 te maken en Sleeuwijk’s lot te bezegelen.

Volgende week is het, voor nu, laatste duel van Sleeuwijk in de 2e klasse. Hierin komt Altena, de huidige nummer vijf, uit Nieuwendijk op bezoek.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie