Arkel verslaat SV BLC met ruime cijfers en zet stap richting handhaving

11 juni 2022 om 19:25 Voetbal

ARKEL Arkel heeft zaterdag met 4-1 gewonnen van SV BLC. ,,Een prima overwinning, al hadden we een matige start’’, blikte Arkel-trainer Leon Elands terug op de wedstrijd.

Arkel – SV BLC 4-1

De thuisploeg had in de eerste 15 minuten ,,moeite om in de wedstrijd te komen.’’ Dit veranderde nadat Corné van Horik de 1-0 maakte in de 20ste minuut. Jordi van Mill verdubbelde niet veel later de voorsprong ,,met een schitterend hakje.’’ Vlak voor het rustsignaal maakte Van Mill ook nog de 3-0.

In de tweede helft drong SV BLC veel meer aan en, door een ongelukkig eigen doelpunt van Youri de Jong, kwamen de bezoekers terug tot 3-1. In de 80ste minuut leek ook nog de 3-2 te vallen, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Toen IJsbrand van Eldik meteen daarna de 4-1 maakte was het definitief gedaan met SV BLC.

Door de overwinning is Arkel een stap dichterbij lijfsbehoud in de 2e klasse. Dinsdagavond 14 juni speelt de ploeg van Elands tegen Dilettant uit Krimpen aan de Lek.